Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

Στις 10 το πρωί το αγωνιστικό ραντεβού αγροτών και εργαζομένων

Σήμερα στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η παναγροτική συγκέντρωση μπροστά από τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα και που αποτελεί το πρώτο «βήμα» της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της κρατικοσυνεταιριστικής βιομηχανίας που δρομολογεί η κυβέρνηση, υλοποιώντας στο ακέραιο τις κοινές αποφάσεις με την τρόικα για άμεση απεμπλοκή των θυγατρικών εταιρειών που ανήκουν στην ΑΤΕ.

Στο κλίμα αυτό συνεδριάζουν σήμερα οι μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας, όπου η ΑΤΕ κατέχει το 67,7% των μετοχών. Σχέδια και μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ» που κρατούν χρόνια τώρα, αφού η «ΔΩΔΩΝΗ» αποτελεί πεδίο χρυσής κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες, τα ξένα και ντόπια μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του γάλακτος και των τροφίμων. Απάντηση στην προαποφασισμένη ιδιωτικοποίηση και τις συνέπειες που αυτή θα έχει εις βάρος του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιοχής, των εργαζομένων (ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις) και στη διατροφή του λαού δίνεται με τη σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα με τη συμμετοχή φορέων και εκπρόσώπων των φτωχών αγροτών, της εργατικής τάξης, των ΕΒΕ, της νεολαίας που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ. Με κυρίαρχο σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ» διεκδικείται η λειτουργία συνολικά των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, με γνώμονα τα συμφέροντα των παραγωγών, των εργαζομένων και των λαϊκών διατροφικών αναγκών. Πάλη ενάντια στο ξεπούλημα, την κυρίαρχη αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική που δένει με την προοπτική ενίσχυσης του αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης κόντρα στα μονοπώλια, με καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς.

Η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, με επιστολή της προς την Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα, δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα των θυγατρικών της ΑΤΕ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, σε οποιοδήποτε ποσοστό, της Αγροτικής Τράπεζας, που έχει υποθηκευμένη σχεδόν ολόκληρη την αγροτική γη.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, η ΕΣΑΚ- ΑΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου, ενάντια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ και των θυγατρικών της που μόνο περισσότερα δεινά θα φέρει στους εργαζόμενους στην Τράπεζα και τις θυγατρικές, στους παραγωγούς, αλλά και στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

Επιβάλλεται, καταλήγει η επιστολή, «να πιστέψουμε στη δύναμή μας και οι εργαζόμενοι μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους ΕΒΕ, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες που οδηγούνται στην εξαθλίωση από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, να δώσουμε τη μάχη για να ματαιώσουμε την αντιλαϊκή επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ