Τετάρτη 5 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκλογολογία με ... ούζα

Η άρχουσα τάξη έδωσε κι αυτή χτες το «οκέι» για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Ι. Στράτου

Η, σε ...συνέχειες, δημοσίευση των γκάλοπ έδωσε και χτες τη δυνατότητα στα κυβερνητικά στελέχη να περιδιαβούν στα διάφορα ΜΜΕ και να ενισχύσουν με τον τρόπο τους και τις δηλώσεις τους το κλίμα της «εκλογολογίας». Ας σημειωθεί ότι χτες προστέθηκε στους «εκλογολογούντες» και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ι. Στράτος, ο οποίος, με δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό ...έδωσε την άδειά του για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, στο όνομα της αντιμετώπισης μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Οσον αφορά το κυβερνητικό στρατόπεδο, αν και ο Γ. Παπαντωνίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι δεν πρέπει να μπούμε σε κλίμα εκλογών και ουσιαστικά προσπάθησε να κινηθεί στο μήκος κύματος της προχτεσινής δήλωσης του Κ.Σημίτη (σ.σ.: ότι δεν τον απασχολεί το θέμα των πρόωρων εκλογών), άλλοι συνάδελφοί του έσπευσαν να τροφοδοτήσουν τα εκλογικά σενάρια.

Συγκεκριμένα, η Β. Παπανδρέου, μετά τη δική της συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τις δηλώσεις της, όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κινήθηκε ουσιαστικά στη λογική του «ας τελειώσουμε με την ΟΝΕ και μετά βλέπουμε». Ο Ε. Βενιζέλος, δε, κάθε άλλο παρά επιχείρησε να υπερασπιστεί το ενδεχόμενο εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας και περιορίστηκε να επαναλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει το χρόνο, σταθμίζοντας - μεταξύ άλλων - και το πότε συμφέρει το ίδιο μια εκλογική αναμέτρηση... Οσο για τον Κ. Λαλιώτη, μιλώντας για τις πρόωρες εκλογές, θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο, όπου θα κριθεί η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, κάνοντας λόγο για «αναμφισβήτητο χρονικό ορόσημο».

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ συσκέφθηκε για μια ακόμα φορά το λεγόμενο «επικοινωνιακό επιτελείο» της κυβέρνησης υπό τον Κ. Σημίτη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εστίαση της προπαγανδιστικής προετοιμασίας της κυβέρνησης στον τομέα της λεγόμενης αντιμετώπισης των «προβλημάτων της καθημερινότητας» του πολίτη. Οπως επισημάνθηκε, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει στην πορεία προς τις εκλογές να αντισταθμίσει τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η πολιτική του σε τομείς, όπως η παιδεία, η ανεργία, η υγεία, η εγκληματικότητα κλπ. με μια τεράστια επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου, ώστε να παρουσιαστεί το «άσπρο - μαύρο».

Επίσης αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση πως πρέπει να φιλοτεχνηθεί ένα πιο «προσιτό» προφίλ του Κ. Σημίτη στα μάτια του μέσου πολίτη. Συνεπώς, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να πληθύνουν οι στημένες ...κάθοδοι του πρωθυπουργού στο λαό, που ήδη, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει, όπως είδαμε με τα πρόσφατα «επικοινωνιακά τρικ» από τη Θεσσαλονίκη, όπου όλα τα ΜΜΕ εκστασιάστηκαν μπροστά στην εικόνα του κ. Σημίτη να πίνει ...ούζο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ