Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σπέρνουν θάνατο τα «τάγματα θανάτου»

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Μία ακόμη δολοφονική και στυγερή επίθεση των ακροδεξιών «ταγμάτων θανάτου» έστειλε στον Αδη τουλάχιστον 22 ανθρώπους. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε διάστημα πέντε ημερών...

Οπως δήλωσαν επιζώντες προς τις αστυνομικές αρχές στην πόλη Τσανγκουέ της περιοχής Σούκρε, βόρεια της πρωτεύουσας Μπογκοτά, όπου έλαβε χώρα το ειδεχθές έγκλημα των ακροδεξιών παραστρατιωτικών, περίπου 50 άντρες εισέβαλλαν ντυμένοι με τις στολές των Ενόπλων Δυνάμεων και έβγαλαν τους άντρες έξω και μετά τους εκτέλεσαν, ενώ άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς την πλειοψηφία των σπιτιών της πόλης των 1.200 κατοίκων, ενώ έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Το έγκλημα των εκτελεσμένων: η συμπάθεια προς τις ανταρτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα, με το «Associated Press», οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς, που έχουν την ανοχή, εάν όχι την υποστήριξη των επισήμων Ενόπλων Δυνάμεων και την άκρατη αρωγή των μεγαλοϊδιοκτητών γης, έχουν δολοφονήσει τους τελευταίους μήνες περισσότερους από 100 ανθρώπους, ενώ, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, τα αποκαλούμενα «τάγματα θανάτου» ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα στην Κολομβία, όλα τα χρόνια που διαρκεί ο εμφύλιος πόλεμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ