Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δράση και μαζική συμμετοχή στα κλαδικά σωματεία

Το ΜΑΣ απευθύνεται στους φοιτητές και σπουδαστές που δουλεύουν στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ

Με αφορμή τις πρόσφατες αντεργατικές εξελίξεις στον ΟΤΕ και γενικότερα στις επιχειρήσεις του κλάδου τηλεπικοινωνιών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ να οργανώσουν τον αγώνα τους, να μαζικοποιήσουν το κλαδικό συνδικάτο και τις ήδη υπάρχουσες σωματειακές επιτροπές. Το επόμενο διάστημα, το ΜΑΣ προγραμματίζει εξορμήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ.

«Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν τόσα χρόνια στον ΟΤΕ οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ήταν αυτή της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος σε μεγάλο μονοπωλιακό όμιλο, όπως ακολουθούν σήμερα και μια σειρά ΔΕΚΟ», υπογραμμίζει το ΜΑΣ και επισημαίνει ότι «οι πρόσφατες αντεργατικές εξελίξεις στον ΟΤΕ, και γενικότερα στις επιχειρήσεις του κλάδου τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, είναι μέρος της σχεδιασμένης επίθεσης των εργοδοτών, με τις πλάτες της κυβέρνησης - των κομμάτων της πλουτοκρατίας - της τρόικας - των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ολοι μαζί είναι ενάντια στους εργαζόμενους. Μετά τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών σε WIND, Vodafone, Intracom, ήρθε η σειρά του ομίλου ΟΤΕ με τις απολύσεις στην COSMOTΕ. Τώρα, μάλιστα, η διοίκηση προσπαθεί να χτυπήσει το ωράριο των εργαζομένων συνολικά, αυξάνοντας το χρόνο εργασίας αλλά όχι και τους μισθούς, δηλαδή επιχειρεί περαιτέρω μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης. Οι αλλαγές που προσπαθούν να περάσουν στον ΟΤΕ θα είναι χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων για τους συναδέλφους συνολικότερα όλου του κλάδου».

«Παρ' όλες τις παραπάνω εξελίξεις οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο εργατικό κίνημα, η ΓΣΕΕ, η ΟΜΟΕ - ΟΤΕ, έβαλαν πλάτη με την όλη στάση τους το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάζοντας το έδαφος, λέγοντας ψέματα για την ουσία των μέτρων και για τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής, καλούσαν τους εργαζόμενους να κρατήσουν στάση αναμονής(!) εκτονώνοντας οποιαδήποτε αγωνιστική διάθεση υπάρχει», τονίζει το Μέτωπο και αναδεικνύει την ίδια λογική στην οποία κινούνται και οι πολιτικές δυνάμεις τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αλλά και τη στάση των μελών ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ που δουλεύουν στον ΟΤΕ. «Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνούνται να γραφόμαστε οι συμβασιούχοι στο επιχειρησιακό σωματείο του ΟΤΕ, επιβεβαιώνοντας το διασπαστικό και συντεχνιακό τους ρόλο. Οι ίδιοι που εμφανίζονται σε κάποιες σχολές με ανώδυνες και ανέξοδες υπερεπαναστατικές κορόνες, στο χώρο δουλειάς τους έχουν να επιδείξουν απεργοσπασίες, απουσία από τις κινητοποιήσεις, άλλοι μάλιστα έσπευσαν πρώτοι να υπογράψουν την "τροποποιητική" σύμβαση που εμφάνισε η διοίκηση για το νέο ωράριο!», υπογραμμίζει το ΜΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές με τη δράση και την ψήφο τους στο σωματείο να βάλουν το λιθαράκι τους για να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ