Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία ενάντια στις απολύσεις

Με απεργία (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) και στάσεις εργασίας (διοικητικό προσωπικό και τυπογράφοι), απάντησαν χθες οι εργαζόμενοι της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μπακατσέλου στις απολύσεις που ξεκίνησε η εταιρεία προβάλλοντας οικονομοτεχνικούς λόγους. Η εργοδοσία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να βγάλει παράνομη την απεργία και η προσφυγή συζητήθηκε χθες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, παρουσία δεκάδων εργαζομένων. Η απόφαση αναμενόταν αργά το βράδυ.

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος απέλυσε 8 εργαζόμενους από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», τις «Διαδρομές» και το τυπογραφείο «Φίλιππος» και έδιωξε άλλους 7 με «οικειοθελή» αποχώρηση.

Οι απολύσεις ήρθαν σε λιγότερο από δύο μήνες μετά τη συμφωνία για μείωση των μισθών κατά 12,5%, στην οποία σύρθηκαν οι εργαζόμενοι από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΠΗΕΘ και της Ενωσης Τεχνικών Τύπου. Στα σχέδια των εργοδοτών είναι να μειώσουν το προσωπικού συνολικά τουλάχιστον κατά 50 άτομα. Μάλιστα χθες στη διάρκεια της δίκης, ο γενικός διευθυντής της ΕΒΕ επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει τις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ