Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περικοπές μισθών και απολύσεις

Μετά την προώθηση των ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών που επέβαλε η εργοδοσία σε ΣΚΑΪ, «Πήγασο» («Εθνος», «Ημερησία», «Goal News») και τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», με τις μειώσεις μισθών, σειρά είχαν τώρα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος προχώρησαν αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση, στην περικοπή των μισθών των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή, παίρνοντας τη μισθοδοσία στα χέρια τους, ανακάλυψαν ότι οι εργοδότες τους με το «έτσι θέλω», προχώρησαν σε μειώσεις μισθών ύψους 10% σε όλους τους εργαζόμενους. Χτες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν να μη δεχτούν τις περικοπές στους μισθούς τους και να ζητήσουν από την εργοδοσία να επιστραφούν τα χρήματά τους.

Να σημειωθεί ότι οι Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος κατέχουν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το 40% ανήκει στον εφοπλιστή Α. Πάλλη, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στον «ΠΗΓΑΣΟ» η εργοδοσία καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς και εργαζόμενους στο ατελιέ να υπογράψουν ατομικά ιδιωτικά συμφωνητικά, με ισχύ τριών χρόνων και μείωση στους μισθούς κατά 10%, ενώ στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», οι μειώσεις από 8 ως 18% αφορούν σε πρώτη φάση τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, σε τρεις νέες απολύσεις δημοσιογράφων προχώρησε η εργοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό «TELE TIME» της Πάτρας. Η εργοδοσία τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε δραματική συρρίκνωση του προσωπικού (έχει απολύσει πάνω από 10 εργαζόμενους), αλλοιώνοντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα του, αφού πλέον μόλις ένα δελτίο ειδήσεων μεταδίδεται, ενώ έχει διακοπεί κάθε άλλη τοπική τηλεοπτική παραγωγή.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει το «νέο μπαράζ απολύσεων», ενώ απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας να εξετάσει το ζήτημα του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς - όπως επισημαίνει - η άδεια προσωρινής λειτουργίας του «TELE TIME», ως ενημερωτικού σταθμού, δεν υφίσταται πλέον.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η αγωνία για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» και των 700 εργαζομένων του. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί συνεχίζουν από τη Μ. Πέμπτη την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων από το Γενάρη. Στο μεταξύ, και στην εβδομαδιαία εφημερίδα του ενός εκ των ιδιοκτητών του σταθμού Κ. Γιαννίκου «Ο Κόσμος του Επενδυτή», οι εργαζόμενοι κλήθηκαν από την διεύθυνση να συμφωνήσουν σε μειώσεις των μισθών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ