Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Δικαστικά «μεθεόρτια» και επικοινωνιακή εκμετάλλευση

Αντικείμενο εκμετάλλευσης έγιναν, για μια ακόμα φορά, τα τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Icon

Αντικείμενο εκμετάλλευσης έγιναν, για μια ακόμα φορά, τα τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ
Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλο κατέθεσε χτες ο αττικάρχης Γ. Λιούκας για τα θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αττικάρχης ανέφερε ότι είχε διαθέσει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για τον επίμαχο αγώνα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικά έλεγχος εισόδου των φιλάθλων, αφ' ενός γιατί έμπαιναν κατά ομάδες (μπουλούκια) και αφ' ετέρου γιατί είχαν χαλάσει τα «τουρνικέ» και δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους εισερχόμενους. Οσον αφορά τους εκπαιδευμένους σκύλους είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν τους χρησιμοποιεί στα γήπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να γίνει ρίψη χημικών, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση των επεισοδίων.

Στο μεταξύ, βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο βάσει του οποίου θα απολογηθεί η ΑΕΚ. Στην πειθαρχική του δίωξη, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μ. Αντωνακάκης, αναφέρει με λεπτομέρεια τα περιστατικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια «ευρείας κλίμακας». Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε τόσο στον Ατρόμητο (για τη συμπεριφορά των οπαδών του) όσο και στον Γιώργο Δώνη (για τις δηλώσεις του).

Οσο για την κυβέρνηση και την ΕΠΟ συνεχίζουν τις επιθέσεις προπαγάνδας. Ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, προέβη σε νέους λεονταρισμούς υποσχόμενος ξανά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Επίσης δήλωσε («Sentra 103,3») ότι «βασική αιτία της βίας στα γήπεδα ήταν οι ίδιες οι ΠΑΕ. Από αυτές εκπορεύτηκαν οι ιδιωτικοί στρατοί, μετεξελίχθηκαν και σήμερα είναι συμμορίες κοινού εγκλήματος. Μερικώς είναι έκφραση κοινωνικής βίας». Απέφυγε βέβαια να πει γιατί και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει απαρέγκλιτα τη βασική αιτία...

Ενώ για τα προχθεσινά επεισόδια στο σύνδεσμο της ΑΕΚ, ανέφερε: «Δεν θέλω να ταυτίσω αλητόβιους, πρεζόνια και συμμορίες με το σύνολο των φιλάθλων που υποστηρίζει μια ομάδα. Ηταν εξωαγωνιστικά επεισόδια που δείχνουν τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της κοινής εγκληματικής βίας και της αθλητικής βίας, που εξελίσσεται εντός ή περιμετρικά του γηπέδου. Είναι μια ιστορία από τμήματα συνδέσμων οπαδών που έχουν γίνει μικρή Καμόρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος στην ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιος, μίλησε («Real FM») για «δικτατορία του χουλιγκανισμού» που «δεν μπορεί μόνη της η ΕΠΟ να την αντιμετωπίσει». Και εμμέσως πλην σαφέστατα - όπως και οι επιχειρηματίες των ΠΑΕ - ζήτησε την ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας στα γήπεδα: «Εμείς έχουμε μόνο σεκιούριτι, των οποίων ποια είναι η δυνατότητά τους, ποια η νομοθετική τους περιβολή; Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και γι' αυτό. Πρέπει να πάρουν κάποια δύναμη».

  • Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον αρμόδιο ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Σε βάρος του ενός είχε απαγγελθεί κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεων και εμπρησμού (κακούργημα). Σε βάρος του άλλου, είχε απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν χτυπηθεί από οπαδούς και βρίσκονταν στο έδαφος, του ενός μάλιστα του είχαν κατεβάσει το παντελόνι, και παρόλα αυτά συνελήφθησαν. Ο δεύτερος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Να υπογραμμιστεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους. Οι καταθέσεις των αστυνομικών εναντίον τους, ήταν γενικές και δεν στοιχειοθετούνταν οι κατηγορίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ