Τετάρτη 5 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας

Η είσοδος του 2000 βρίσκει τη νεολαία στη χώρα μας σε μια κατάσταση διαρκούς άγχους, ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα οι νέοι αντιμετωπίζουν κι αυτοί το «μεγαλείο» του κυβερνητικού αυταρχισμού και της τρομοκρατίας στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά ό,τι τους ανήκει.

Ολα αυτά, όμως, φαντάζουν πολύ μακρινά για το κρατικοδίαιτο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, το λεγόμενο ΕΣΥΝ, που διατείνεται ότι «εκπροσωπεί» την ελληνική νεολαία (!) Γι' αυτά τα καλά παιδιά της κυβέρνησης, λοιπόν, τα σαλόνια της Βουλής είναι ανοιχτά και προχτές συναντήθηκαν με τον κ. Α. Κακλαμάνη.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΕΣΥΝ, τα φλέγοντα θέματα με τα οποία ασχολείται, και διάλεξε να θέσει στον πρόεδρο της Βουλής, είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, το δημογραφικό πρόβλημα, η διάδοση των νέων τεχνολογιών και άλλα συναφή.

Δε λέμε, τα θέματα αυτά μπορεί να παρουσιάζουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον, αλλά οπωσδήποτε δεν αγγίζουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι και αποζητούν ριζικές λύσεις.

Το ΕΣΥΝ, επίσης, προγραμματίζει τη διεξαγωγή «θεματικού συνεδρίου για τα σοβαρά προβλήματα της νεολαίας». Μόνο που τα τα προβλήματα της νεολαίας δε λύνονται με συνέδρια, αλλά με το δυνάμωμα του νεολαιίστικου κινήματος, με μαζικούς, διεκδικητικούς αγώνες, διαδικασίες που προκαλούν «αλλεργία» στους κυριλάτους, «κυβερνητικούς εκπροσώπους» του ΕΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ