Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Κινητοποιήσεις για την ανέγερση σχολείου

Πάνω από 20 χρόνια, με ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παραμένει άλυτο το σοβαρό πρόβλημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, το οποίο λειτουργεί σε ακατάλληλο κτίριο.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την οργή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που απαιτούν την άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το κράτος και την ανέγερση σύγχρονου σχολείου.

Με αυτό το αίτημα οργανώνονται κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, με κάλεσμα του Δήμου Καρύστου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών οργανώνονται οι εξής κινητοποιήσεις:

Δευτέρα 9 Μάη, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο ανέγερσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και στις 11 το πρωί στο χώρο του Γιοκαλείου ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο.

Τρίτη 10 Μάη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το ΚΚΕ στηρίζει χρόνια το δίκαιο αίτημα των κατοίκων Καρύστου για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν την πάλη τους κατά της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της μορφωτικής υποβάθμισης που εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ