Κυριακή 8 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 (ΣΗΜΑΝΣΗ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυναμώστε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Κάλεσμα της ΚΝΕ σε φοιτητές - φοιτήτριες μπροστά στις φοιτητικές εκλογές

Με μια ανακοίνωση - προκήρυξη, μπροστά στις φοιτητικές εκλογές, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Πανεπιστημίων, καλώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και τη ζωή τους, να πάρουν θέση γυρίζοντας την πλάτη στις άλλες δυνάμεις, να δείξουν τη δύναμή τους επιλέγοντας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει η ΚΝΕ και για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΤΕΙ.

Η ανακοίνωση - προκήρυξη της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια έχει ως εξής:

«Φοιτητή - φοιτήτρια

Από την πρώτη στιγμή που ήρθες στο Πανεπιστήμιο, μπροστά σου ανοίχτηκε ένας μαραθώνιος εμποδίων για σένα και την οικογένειά σου.

Ξέρεις καλά πώς είναι να δουλεύεις από το πρώτο κιόλας έτος για να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών!

Ξέρεις καλά πώς είναι να γυρνάς σε φωτοτυπικά κέντρα πληρώνοντας εκατοντάδες ευρώ για σημειώσεις αντί για βιβλία!

Βλέπεις την αγωνία των γονιών σου για το πώς θα τα φέρουν πέρα με τα εκατοντάδες ευρώ που χρειάζονται για το νοίκι σου, τη σίτιση και τα αναλώσιμα που απαιτούνται για τις σπουδές σου!

Βιώνεις στο πετσί σου τη "διά βίου μάθηση" που για σένα είναι διά βίου εξόντωση με το τρέξιμο από σεμινάρια σε διαλέξεις, για να μαζέψεις δεξιότητες και τελικά να συναντήσεις τον εργασιακό μεσαίωνα των 592 ευρώ.


Για αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στο λαό, για να προστατεύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Θέλουν Πανεπιστήμια ΑΕ και εσένα και την οικογένειά σου πελάτη που θα πληρώνει δίδακτρα για πτυχία-σούπα. Θέλουν να δημιουργήσουν στρατό φθηνών εργαζομένων για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες που θα γυρνάνε από την ανεργία - στην ημιαπασχόληση και ξανά στην επανακατάρτιση για λίγα ψίχουλα. Και ταυτόχρονα χρειάζονται χιλιάδες από εμάς στην ανεργία ασκώντας πίεση για να χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας.

Μην ανέχεσαι την κοροϊδία!

Είναι ψέμα ότι δήθεν "φταίμε όλοι για την κρίση" και άρα όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες. Για την κρίση ευθύνεται η πλουτοκρατία που έχει σκάσει από τα κέρδη ξεζουμίζοντας τον ιδρώτα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση, ούτε για τα χρέη και τα ελλείμματα, που τάχα παρουσιάζονται σαν αιτία της κρίσης. Είναι προκλητικό αυτοί που δίνουν πακέτα στήριξης σε μονοπωλιακούς ομίλους (π.χ. τράπεζες 28 δισ. επί κυβέρνησης ΝΔ και άλλα 25 δισ. ΠΑΣΟΚ) να ζητούν να πληρώσεις το μάρμαρο εσύ και η οικογένειά σου! Και στην κρίση και στην ανάπτυξη τσακίζουν την εργατική τάξη και ενισχύουν το κεφάλαιο!

Είναι επίσης ψέμα αυτό που ακούς από τους ΝΔ-ΔΑΠ, ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΠ και διάφορους καθηγητές - στελέχη επιχειρήσεων, όλοι με ένα στόμα, μια φωνή σού λένε: "Τώρα να κάνουμε θυσίες για να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα και να μην πτωχεύσει". Σου βάζουν το καρότο της ανταγωνιστικότητας και το μαστίγιο της χρεοκοπίας, για να πάρουν "ανάσα" το κεφάλαιο και να φορέσουν νέες θηλιές σε σένα και τους γονείς σου. Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει, τον τρομοκρατούν με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας για να σκύψει κι άλλο το κεφάλι. Σκέψου ότι το Α' τρίμηνο του 2010 μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις μέτρησαν κέρδη 2,6 δισ., την ίδια ώρα που για το λαό επιφύλασσαν τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου!

Γύρνα την πλάτη σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λένε ψέματα όλη τη χρονιά ότι "η ΚΝΕ διασπά τους συλλόγους και το κίνημα" για να διατηρούν τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στο φοιτητικό κίνημα, που βολεύει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Κατηγορούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ότι δεν παλεύουν για νίκες στο σήμερα, ενώ όλοι οι φοιτητές ξέρουν ότι οι κομμουνιστές όλη τη χρονιά έχουν πρωτοστατήσει στην πάλη για κάθε πρόβλημα. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ταυτόχρονα προβάλλουν ότι χρειάζεται ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και δεν αρκούνται σε "πόλεμο" της μιας ή της άλλης διαχείρισης για να γίνει καλύτερος ο καπιταλισμός.

Μη χτυπάς άσφαιρα! Δείξε τη δύναμή σου!

Η αποχή από τη συλλογική διεκδίκηση και την πάλη δεν οδηγεί σε λύση και διέξοδο στα προβλήματά σου. Η αγανάκτηση που νιώθεις για την κατάσταση που ζεις πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω αν αποφασίσουν να μπουν στην πάλη. Το να απέχεις από το συλλογικό αγώνα και τις εκλογές δεν είναι λύση και αποδείχτηκε πιο έντονα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που παρά τη μεγάλη αποχή της νεολαίας δεν "ίδρωσε το αυτί" της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αξιοποιούν αυτή σου τη στάση για να λένε ότι υπάρχει συμφωνία με την πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν τους φοβίζει το να είσαι ανοργάνωτος, μακριά από το κίνημα, κλεισμένος στο καβούκι σου, οι ίδιοι μέσω των καναλιών τους άλλωστε πλασάρουν αυτό τον τρόπο ζωής.

Υπάρχει διέξοδος, μπες στην πάλη!

Απέναντι στο μονόδρομο των καπιταλιστών και των κομμάτων τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να δείξεις ανυπακοή και να απειθαρχήσεις με κάθε τρόπο, σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που παίρνεται σε βάρος των δικών σου αναγκών και της οικογένειάς σου.

Να συμμετάσχεις στην οργάνωση του αγώνα, στο κίνημα αντεπίθεσης, μέσα από τις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κάθε σχολή, εξάμηνο, εργαστήριο. Μόνο έτσι μπορεί να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των δυνάμεων που έχουν για μπροστάρη το ΠΑΜΕ και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των παιδιών τους που σπουδάζουν, να δοθεί αποφασιστική μάχη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Σε αυτό τον αγώνα σε καλούμε!

Εχεις την ευκαιρία να δείξεις τη δύναμή σου, στις 18 Μάη στις εκλογές του φοιτητικού σου συλλόγου ρίξε μαύρο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δυνάμωσε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, γύρνα την πλάτη στα αναχώματα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με αυτό το περιεχόμενο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα. Να γίνει ο πλούτος που υπάρχει λαϊκή περιουσία, το τιμόνι της εξουσίας να πάρει ο λαός, για να οικοδομήσουμε το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Σε αυτή την κοινωνία με κεντρικό σχεδιασμό κι εργατικό έλεγχο μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ετσι και τα Πανεπιστήμια θα προωθούν τη συστηματική έρευνα για να απαλυνθεί ο μόχθος των εργαζομένων, για την πρόβλεψη και την κάλυψη των αναγκών του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ