Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Αύριο κανείς δεν πάει για δουλειά!

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων

Το πανώ που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα
Το πανώ που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα
«Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα», «Ολοι στην απεργία στις 11 Μάη» ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν στα μεγάλα πανό των εργαζομένων και των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με τα οποία «απέκλεισαν» συμβολικά για λίγο περισσότερο από δύο ώρες τις εισόδους στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο, στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού, στην καρδιά του Πειραιά και το οποίο το μετέτρεψαν σε «βήμα» για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας, στις 11 Μάη, αλλά και ενημέρωσης των εργαζομένων του Πειραιά για τα αιτήματα των εργαζομένων της Ζώνης.

Η πολιορκία του Επιμελητηρίου συνδυάστηκε με μαζική εξόρμηση στους γύρω δρόμους. Ενώ από τη ντουντούκα ακούγονταν συνεχώς, ανάμεσα σε άλλα, η φράση: «Οργάνωση, πάλη, ταξική συνειδητοποίηση, που να αντιστοιχεί στην επίθεση που δεχόμαστε. Επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε όταν ο καθένας είναι μόνος του».

Αντίστοιχα, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ απηύθυναν και οι ταξικές δυνάμεις στην Πάτρα. Ενα τεράστιο γιγαντοπανό που έγραφε: «Ξεσηκωθείτε. Κινδυνεύει η υγεία του λαού. Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ», αναρτήθηκε χτες, νωρίς το πρωί, στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Αμέσως μετά έγινε περιοδεία στους χώρους δουλειάς. Κεντρικό σύνθημα της ανακοίνωσης είναι: «Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους»!

Η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ

Στη μάχη της προετοιμασίας της αυριανής, 11 του Μάη, πανελλαδικής απεργίας, έχουν ριχτεί οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), με πολλαπλούς στόχους. Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος. Στόχος της Γραμματείας Αθήνας της ΠΑΣΕΒΕ είναι να κλείσουν τα μαγαζιά και να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση των ΕΒΕ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταθεί και οι περιοδείες κλιμακίων στις συνοικίες της Αθήνας.

Η μάχη για την αυριανή κινητοποίηση συνδυάζεται με τη δίμηνη καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, που στοχεύει να ενδυναμώσει τη λειτουργία της ΠΑΣΕΒΕ, να ενισχύσει την οργανωτική δομή της και να διευρύνει τις δυνάμεις της. Η ΠΑΣΕΒΕ έχει ήδη διαμορφώσει πανελλαδικά ένα πρόγραμμα πάλης, που περιλαμβάνει την ανάδειξη διαφόρων θεμάτων που «καίνε» τους μικρούς ΕΒΕ με ειδικές εκδηλώσεις, τη συγκρότηση τοπικών γραμματειών όπου δεν υπάρχουν σήμερα, την πραγματοποίηση περιοδειών, προκειμένου το πλαίσιο πάλης και το αγωνιστικό προσκλητήριο να βρουν περισσότερους αποδέκτες.

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά και η ΠΑΣΥ. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ υπογραμμίζεται: «Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα κατά της ΚΑΠ και, γενικότερα, της άγριας, σκληρής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Προωθεί τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων και προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και εκμεταλλεύονται μικρομεσαίους παραγωγούς και καταναλωτές αγροτικών προϊόντων».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ απευθύνουν ακόμα το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση έχουν δρομολογηθεί στις 8.30 π.μ. στις εξής περιοχές:

-- Ανω Λιόσια: Από τριγωνική πλατεία

-- Ζεφύρι: Από γέφυρα Αττικής οδού

-- Μενίδι: Από Κάραβο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ