Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η υποκριτική ταραχή του θύτη

Κατέστρεψαν, δολοφόνησαν και συνεχίζουν να δολοφονούν αμάχους, αλλά η υποκρισία αμείωτη
Κατέστρεψαν, δολοφόνησαν και συνεχίζουν να δολοφονούν αμάχους, αλλά η υποκρισία αμείωτη
Η Γιουγκοσλαβία είναι στην καρδιά των υδάτων που υπογείως ή υπεργείως ρέουν ολόγυρα στη Βαλκανική (από Αδριατική μέχρι γύρω στον Εύξεινο). Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να κατανοήσει κανείς την οικολογική ενότητα Νοτιανατολικής Ευρώπης-Βαλκανικής. Η γη είναι σώμα ζωντανό με αρτηρίες, φλέβες, «αίμα» που κυκλοφορεί, ανάσα.

Η τωρινή «τσιριχτή» ανησυχία των θυτών για το τι παθαίνουν(τώρα και μέχρι το πίσω της ουράς του αχλαδιού) τα παιδιά τους από τη χρήση των γνωστών, «έξυπνων», δηλητηριωδών βομβών, αντηχεί κατ' ελάχιστο γελοία.

Οι θύτες του συνόλου της Βαλκανικής, αδιακρίτως πανίδας και χλωρίδας (διπόδων, αιγοπροβάτων, ακρίδων, σπουργιτιών, αγριάδας, λιβαδόχορτου...) γνώριζαν άριστα τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν, για το καθαγιασμένο έργο τους, το '99.

Και οι μεν υπερατλαντικοί θύτες σκόρπιζαν - εν σχετική ασφαλεία - τη ραδιενεργό ειρήνη δέκα χιλιάδες μίλια μακριά τους, οι δε πρόθυμοι «τζουτζέδες» τους - Αγγλοι, Γάλλοι, Ελληνες, Ιταλοί και λοιποί γείτονες... - έθεσαν εν επιγνώσει τους τη δουλικότητα και την υποταγή υπεράνω της αναπόδραστα επερχομένης μακρόβιας χολέρας. Η προσεγμένη αμερικανική αποφυγή χερσαίων επιχειρήσεων μετά τους βομβαρδισμούς έγινε κυρίως για να μη στείλουν τα παιδιά τους στα άρτι εκραγέντα δηλητηριώδη ρόδα τους, διότι κάποια στόματα βετεράνων του Κόλπου μπόρεσαν ήδη να μιλήσουν πριν μπουκωθούν, πολύ πριν από τη δαφνοστεφή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.

Το γελοιότερο, βέβαια, όλων είναι η απουσία οποιασδήποτε μνείας για τα πραγματικά θύματα στο χώρο που βομβαρδίστηκε(Σέρβοι-Αλβανοί-Τσιγγάνοι-χώμα-αγκάθια-νερό).

Βλέπουμε, δηλαδή, το θύτη να βοά εξοργιστικά, επειδή όλο κι όλο πιτσιλίστηκε από λίγο αίμα, ενώ κατέσφαξε αναίτια χιλιάδες πλάσματα, ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς. Επίσης, βλέπουμε την προκλητική απουσία έργου και καταγγελίας για την πραγματική δηλητηρίαση του «σπιτιού» μας συνολικά, δηλαδή της Βαλκανικής.

Οι εξουσίες και το μέγιστο του λαού των ευρωπαϊκών χωρών-τζουτζέδων γνώριζαν πάρα πολύ καλά απ' την πρώτη στιγμή τα «εργαλεία» τους. Το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν τώρα είναι να σιωπούν. Οι μόνοι που δικαιούνται τώρα να μιλούν, είναι τα... ζώα και τα φυτά της Βαλκανικής.

Η - τάχα - απρόσμενη λοιπόν τιμωρία των θυτών αυτών (στον κόσμο του ανύπαρκτου Δικαίου) είναι μηδενική για το έγκλημα που διέπραξαν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΖΟΥΜΗΣ

Πλοίαρχος Ε.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ