Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καημός τους η ΕΕ

Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών η χτεσινή, όμως η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση για τα «γενέθλια» της ΕΕ. Σ' αυτήν, αφού με θλίψη διαπιστώνει ότι η ΕΕ «διέρχεται μια βαθύτατη οικονομική και θεσμική κρίση», ότι «το κοινό νόμισμα και η ζώνη του ευρώ συμπιέζονται ασφυκτικά από τους κερδοσκόπους των αγορών», τα «χώνει» στις «συντηρητικές κυβερνήσεις της πλειοψηφίας των κρατών - μελών», επειδή, λέει, «αδυνατούν να αντιδράσουν θετικά» και «με τις πολιτικές τους διευκολύνουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς».

Και δεσμεύεται ότι αγωνίζεται να αποκρούσει «την κερδοσκοπία, το συντηρητισμό, την ακροδεξιά και το λαϊκισμό» και γι' αυτό «απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική της διαρκούς δημοσιονομικής προσαρμογής των συντηρητικών, υποστηρίζει ρυθμίσεις και πολιτικές με προτεραιότητα στην ανάπτυξη, το περιβάλλον και την εργασία (...) Και αυτό είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια της Ευρώπης».

Η ευχή για «χρόνια πολλά» στην ευρωένωση απουσιάζει, αλλά συνήθως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Η ΔΗΜΑΡ προσεύχεται για τη μακροημέρευση της λυκοσυμμαχίας και τώρα που το ποιόν της αποκαλύπτεται στα μάτια ολοένα και περισσότερων ανθρώπων του μόχθου, σπεύδει με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις να την υπερασπιστεί, ρίχνοντας το «φταίξιμο» για τα τεκταινόμενα στις δυνάμεις της «συντήρησης». Η ΕΕ, στο σύνολό της, αποτελεί συνώνυμο της συντήρησης, της αντίδρασης, κάθε τι του αντιλαϊκού και αντεργατικού. Στόχος της ύπαρξής της, από τη γέννησή της έως σήμερα, είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων σε βάρος των λαών. Η πολιτική που ακολουθεί δεν οφείλεται σε αδυναμία ή ανικανότητα της ηγεσίας της, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου. Κι όποιος παρ' όλα αυτά την υπερασπίζεται, αντικειμενικά υπερασπίζεται τα μονοπώλια και παίρνει θέση απέναντι απ' τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ