Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
«Σε προχωρημένη σήψη το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ »

Ψηφίσματα συμπαράστασης στον Ηρακλή, για τον υποβιβασμό της ομάδας, εκδόθηκαν χτες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Ζιώγας αναγνώρισε τη μακρόχρονη ιστορία και την τεράστια προσφορά του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στον αθλητισμό, με τα δεκάδες τμήματα και τα χιλιάδες παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των φίλων του ΗΡΑΚΛΗ. Σημείωσε όμως ότι «το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Στοιχείο της σαπίλας αυτής είναι να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μιας ομάδας, με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στην ΟΥΕΦΑ.

Αυτό το τέρας το ανέπτυξαν βήμα το βήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με τα διάφορα θεσμικά όργανα, τους επιχειρηματίες, την ΕΠΟ και την UEFA.

Μετά από όσα έχουν συμβεί στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον αυταπάτες εξυγίανσής του». Πρόσθεσε πως «αυτό που χρειάζεται και που η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα δεν θέλουν να κάνουν «είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλες οι οφειλές των ΠΑΕ στο Δημόσιο, άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων στο στοίχημα και σε άλλα παιχνίδια τζόγου. Να ενισχυθεί σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές.

Για να αποτελεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του λαού και σε βάρος των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ