Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ απολογούνταν στην ανακρίτρια οι 10 συλληφθέντες που κατηγορούνται για το φόνο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Γ. Σκυλογιάννη και Γιαν. Ευαγγελινέλη, στην περιοχή του Ρέντη. Οι τρεις βαρύνονται με την κατηγορία της δολοφονίας, οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής στη ληστεία και οι υπόλοιποι τρεις ότι είχαν βοηθητικό ρόλο στη συμπλοκή. Παράλληλα, και οι 10 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, από το τέλος Μάη έως τις αρχές Ιούνη, πήραν από τον Γ' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 52 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Ιούνη και πρώην αντιδήμαρχοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες όπως της πράξης της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ύψους 596.340 ευρώ επέβαλε στην εταιρεία «ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ», το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου της εταιρείας στη Λάρυμνα του Ν. Φθιώτιδας. Ενα πρόστιμο, βέβαια, που δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα αν δεν εφαρμοστούν, μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ουσιαστικά μέτρα, ώστε να μη ρυπαίνεται ο αέρας, η γη και τα νερά της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ