Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΙΤΗΣΕΕ - ΕΤΙΤΑ
Διαπραγματεύονται μειώσεις των μισθών

Το ποσοστό της μείωσης στους μισθούς των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης διαπραγματεύτηκε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, κατά τη χτεσινή συνάντηση με τους μεγαλοκαναλάρχες, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2011.

Συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών) και του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, οι μεγαλοκαναλάρχες επανέλαβαν την αξίωσή τους για κατάργηση του άρθρου 9 που αφορά τη σύνθεση των τηλεοπτικών συνεργείων με τη μετατροπή τους από 2μελή σε μονομελή, καθώς επίσης και τη μετατροπή των κλιμακίων από διετή σε τετραετή, που θα επιφέρει μειώσεις στους μισθούς μεσοσταθμικά κατά 6,5%. Επί της ουσίας, με τους δύο αυτούς όρους, οι καναλάρχες και θα προχωρήσουν σε μειώσεις στους μισθούς, αλλά και θα ανοίξουν το δρόμο για απολύσεις, αφού με την κατάργηση των 2μελών συνεργείων θα τους «περισσεύουν» εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ενώ δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την κατάργηση του άρθρου 9, διαπραγματεύτηκε τις μειώσεις, καταθέτοντας την πρόταση για δύο χρόνια «πάγωμα» των ωριμάνσεων (μειώσεις από 1 ως και 3%).

Πάντως, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και νέα συνάντηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ