Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Διευκρινίσεις περί ... νομιμότητας

Απαντήσεις και διευκρινίσεις στις επικρίσεις και τις καταγγελίες της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) περί νομιμότητας της σύνθεσης της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), αλλά και των αποφάσεων που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα επιχείρησε να δώσει χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

Σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της σύνθεσης, με αφορμή τη λήξη της θητείας του ενός μέλους εδώ και 1,5 χρόνο, ο Ι. Λασκαρίδης είπε ότι η θητεία σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 3051/2002 των μελών ανεξάρτητων αρχών παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι το διορισμό των νέων μελών, προσθέτοντας συγχρόνως ότι είναι νόμιμη σύμφωνα με άρθρο του ν. 2690/1999 το οποίο ορίζει ότι «η συγκρότηση είναι νόμιμη αν έχει εγκαίρως ζητηθεί εγγράφως η εκλογή ή η υπόδειξή τους και τα επόμενα μέλη επαρκούν ώστε να υπάρχει απαρτία».

Παράλληλα, στην καταγγελία της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι το ΕΣΡ «μη νόμιμα» έδωσε άδεια σε τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας (τον 13ο στη σειρά) για να εκπέμψει ψηφιακά το αναλογικό του πρόγραμμα από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας κάνοντας χρήση του 1/4 της συχνότητας UHF 22 (από όπου μεταδίδονται ψηφιακά τα προγράμματα της ΕΡΤ και της NOVA), ο πρόεδρος είπε πως το ΕΣΡ από τη στιγμή που αναγνώρισε ότι το ΚΑΝΑΛΙ 10 μπορεί να μεταδίδεται ψηφιακά ήταν υποχρεωμένο να ψάξει να βρει και τη συχνότητα. Η απόφαση αυτή, όπως είπε, βασίζεται στο άρθρο 14 παρ. 2 και 3 του ν. 3592/2007, συμπληρώνοντας ότι «η ΕΡΤ υποχρεούται μέσω των ψηφιακών συχνοτήτων να εκπέμψει ψηφιακά το πρόγραμμα της Βουλής, καθώς και άλλα αναλογικά προγράμματα ενός ή περισσοτέρων νομίμως τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, εφόσον κριθεί αναγκαίο από το ΕΣΡ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ