Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Καμώματα εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Ανήμερα της πανελλαδικής - πανεργατικής 24ωρης απεργίας διάλεξε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ορίσει έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τον ...απολογισμό ...δράσης ενόψει της αυριανής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του κλάδου. Υποχρεώνοντας, μάλιστα, μέρος του υπαλληλικού προσωπικού της Ενωσης να μη συμμετέχει στην απεργία. Και αυτό έγινε γιατί, στη χτεσινή συνεδρίαση, οι προσκείμενες στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό παρατάξεις και τα στηρίγματά τους δήλωσαν ανέτοιμοι να συζητήσουν για τον απολογισμό δράσης τους και παρέπεμψαν το θέμα μια μέρα αργότερα...

Με την απαράδεκτη, απεργοσπαστική και αντεργατική αυτή απόφαση, μετέθεσαν τη συζήτηση για την παραμονή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, αλλά στην πραγματικότητα δε θέλουν καμιά συζήτηση για τον απολογισμό δράσης. Για να κρύψουν έτσι ότι έχουν βάλει μαζί τη σφραγίδα τους σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις της διετίας που πέρασε και οι οποίες οδήγησαν την ΕΣΗΕΑ στην περαιτέρω απαξίωση και τον εκφυλισμό. Δείγμα αυτής ακριβώς της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι στη χτεσινή συνεδρίαση αυτή η ίδια πλειοψηφία αποφάσισε να κηρύξει 5ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 4 μ.μ. την Πέμπτη, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συνέλευση (στην οποία καθόρισαν ως θέμα μόνο τον απολογισμό δράσης του ΔΣ!), τελικά και αυτήν την πήραν πίσω, μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, ότι αυτή η στάση εργασίας δρα εχθρικά προς τη ΝΔ επειδή την ίδια μέρα ο αρχηγός της θα εξαγγείλει το λεγόμενο «Ζάππειο 2»!

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, επέμενε να γίνει συζήτηση για τον απολογισμό στη χτεσινή συνεδρίαση και κατήγγειλε αυτήν την απεργοσπαστική απόφαση. Κατήγγειλε επίσης την υποκρισία τους σε σχέση με τη στάση εργασίας και τη δήθεν διευκόλυνση των δημοσιογράφων, καθώς αυτές οι ίδιες παρατάξεις είχαν αρνηθεί την πρότασή της για σύγκληση γενικής συνέλευσης, αμέσως μετά την 4ήμερη απεργία με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των ΣΣΕ, αλλά και την πρότασή της για κήρυξη της 24ωρης απεργίας - συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία μια μέρα αργότερα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα για μαζική συμμετοχή στη συνέλευση.

Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί στο κλειστό γήπεδο του «Πανελληνίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ