Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Φιλιά πληρωμένα ή κλεμμένα

Σκηνή από τα «Κλεμμένα φιλιά» του Φρανσουά Τριφό
Σκηνή από τα «Κλεμμένα φιλιά» του Φρανσουά Τριφό
Η τρίτη ταινία, από την τριλογία του ήρωα του Φρανσουά Τριφό, Αντουάν Ντοϊνέλ, θα παρουσιαστεί απόψε. Πρόκειται για την εξαιρετική ταινία «Κλεμμένα φιλιά», που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 22.00. Η ταινία υπήρξε υποψήφια για Οσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας, υποψήφια στο «Γκόλντεν Γκλομπς» USA και απέσπασε το βραβείο της καλύτερης σκηνοθεσίας το 1969 από το «National society of film criticw awardw USA». Ο Τριφό παρακολουθεί τον Αντουάν, που μετά από μια ταραχώδη εφηβεία γίνεται ένας νεαρός κακοποιός. Το ίδιο ατίθασος και επαναστατημένος είναι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και η ιστορία των «κλεμμένων φιλιών» ξεκινά από τη στιγμή που ο Αντουάν βγαίνει από τις στρατιωτικές φυλακές. Είναι πια ένας «ώριμος» πολίτης, που νοικιάζει μια σοφίτα και αρχίζει να ψάχνει για δουλιά. Το πρώτο που βρίσκει είναι μια θέση ως νυχτοφύλακας. Αλλα δε μένει για πολύ. Επειτα επισκευάζει τηλεοράσεις και, τέλος, προσλαμβάνεται σ' ένα πρακτορείο με ιδιωτικούς ντετέκτιβ. Η αποστολή του είναι να παρακολουθεί μια προσωπικότητα από μια μεγάλη εταιρία. Η δουλιά του απαιτεί ιδιαίτερη ευφυία και δυστυχώς γι' αυτόν δε γνωρίζει τα μυστικά, τα μαγικά του εμπορίου. Και όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας του, ερωτεύεται εύκολα. Και χωρίς να το καταλάβει, μπλέκεται ταυτόχρονα με δυο γυναίκες: Μια ελκυστική και σοβαρή κοπέλα που μαθαίνει βιολί και μια παντρεμένη. Ο αδέξιος χειρισμός της σχέσης του με την τελευταία καταλήγει σε μια ρομαντική καταδίωξη ενός άπιαστου ονείρου. Γύρω από αυτές τις τρεις προσωπικότητες, υπάρχουν και πολλοί άλλοι χαρακτήρες, που προσθέτουν στην ποιότητα της ιστορίας. Ο Τριφό δημιούργησε μια κλασική, αλλά ταυτόχρονα και μια ψυχαγωγική ταινία, στην οποία συνέβαλε και η έξυπνη επιλογή στη διανομή των ρόλων. Με τους Ζαν Πιερ Λεό, Κλοντ Τζέιντ.

Και πάλι, από την ΕΤ-3 στις 24.00, θα παρουσιαστεί η ταινία του Φίλιπ Μόρα: «Ντετέκτιβ: Αρτ Ντεκό». Ο Αρθρουρ είναι ένας από τους καλύτερους ιδιωτικούς ντετέκτιβ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Αρτ ντεκό». Μια μέρα θα προσληφθεί από τη CIA, για να παγιδέψει έναν επικίνδυνο τρομοκράτη. Μια περιπέτεια με πολλή φαντασία, χωρίς, όμως, να είναι και μια εκπληκτική ταινία. Με τον Τζον Ντένις Τζόνσον.

Οσοι έχετε το κουράγιο να μείνετε άυπνοι μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα, τότε μπορείτε από το MEGA να παρακολουθήσετε «Το μοναστήρι του πάθους». Πρόκειται για μια γαλλοπορτογαλική συμπαραγωγή του 1995, που είναι ένα δράμα μυστηρίου (αλλά και η επιλογή της ώρας της προβολής είναι δραματική και μυστηριώδης). Ενας Αμερικανός καθηγητής, ο Μάικλ Πάντοβιτς, έχει μια πρωτότυπη άποψη για την καταγωγή του Σαίξπηρ, αφού πιστεύει ότι προέρχεται από ισπανοεβραϊκή οικογένεια, μια άποψη, που, αν την αποδείξει και επιστημονικά, θα εξασφαλίσει και ο ίδιος την αθανασία... Οι έρευνές του τον οδηγούν σ' ένα απόμερο μοναστήρι σε μια πανέμορφη πορτογαλική κοιλάδα. Εκεί θα γνωριστεί με έναν παράξενο ιερέα, που παρ' όλα τα άμφιά του δε χωρά αμφιβολία ότι είναι ο ίδιος ο σατανάς. Με τον Τζον Μάλκοβιτς και την Κατρίν Ντενέβ. Σκηνοθεσία Μανουέλ ντε Ολιβέιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ