Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται οι απολύσεις στον «Tele Time»

«Μπαράζ» απολύσεων έχει εξαπολύσει τον τελευταίο χρόνο ο τηλεοπτικός σταθμός «Tele Time» Πάτρας, με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί σε δραματικό βαθμό το προσωπικό. Συγκεκριμένα, μόλις πριν δύο βδομάδες η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση τριών εργαζομένων (ανεβάζοντας τις απολύσεις σε πάνω από 10 τον τελευταίο χρόνο) και την περασμένη βδομάδα απέλυσε ακόμη τρεις εργαζόμενους (δύο δημοσιογράφους και έναν τεχνικό).

Την ίδια στιγμή, στο άλλο «μέτωπο» της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον «Αγγελιοφόρο», μετά την προσφυγή της ιδιοκτησίας («Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη) στα δικαστήρια προκειμένου να κριθεί η 48ωρη απεργία παράνομη - αίτημα που έκανε δεκτό το δικαστήριο - και με δεδομένες τις προθέσεις της εργοδοσίας να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ με ανακοίνωσή του αγωνιά για τις ...προδιαγραφές της ποιότητας του δημοσιογραφικού έργου. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι μένει σταθερό στις διεκδικήσεις του, που είναι «να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία της εφημερίδας». Να σημειωθεί ότι στον «Αγγελιοφόρο» μετά τις περικοπές μισθών κατά 12,5% με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων - στις οποίες συναίνεσε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ - η εργοδοσία προχώρησε σε 17 απολύσεις από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ στις προθέσεις της είναι μέσω της «εθελούσιας εξόδου» να διώξει ακόμη 30 εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά στον «Tele Time» Πάτρας οι συνεχιζόμενες απολύσεις έχουν ως αποτέλεσμα, με τη δραματική συρρίκνωση του προσωπικού, ο τηλεοπτικός σταθμός να έχει σταματήσει την παραγωγή κάθε τοπικής εκπομπής, αλλά και να χάσει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα, καθώς μετά και τις τελευταίες απολύσεις ανακοινώθηκε στο ελάχιστο προσωπικό που απέμεινε πως θα μεταδίδεται μόνο ένα ωριαίο δελτίο ειδήσεων καθημερινά, ενώ τα Σαββατοκύριακα δε θα υπάρχει ενημέρωση!

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων «προκειμένου να σταματήσει η τακτική απαξίωσης του μέσου που έχει σχεδιάσει η εργοδοσία», ενώ καλεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (στο οποίο έχει αποστείλει μέχρι σήμερα δύο σχετικές επιστολές) «να πάρει θέση και να ζητήσει εξηγήσεις από την ιδιοκτησία του σταθμού, καθώς οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί κανένας επιχειρηματίας να τις χειρίζεται κατά το δοκούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ