Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΧΤΕΣ η δίκη στον Κορυδαλλό για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όταν η μητέρα ενός από τους κατηγορούμενους που έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, λιποθύμησε. Να σημειωθεί ότι κλήθηκε ο γιατρός των φυλακών, αλλά οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι «αρνήθηκε να έρθει» χωρίς να ειπωθεί ο λόγος. Παρά τις εκκλήσεις των συνηγόρων, το δικαστήριο δεν τοποθετήθηκε στο θέμα, παρά μόνον η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Βαρελά, παρέπεμψε τους συνηγόρους για τα παράπονά τους στη διοίκηση των φυλακών... Τελικά, η γυναίκα μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αμάξι, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι συνήγοροι έθεσαν το θέμα της απουσίας γιατρού στη διαδικασία της δίκης.

ΣΕ ΕΠΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οπως έγινε γνωστό, οι επτά κατηγορούμενοι - εκ των οποίων και ένας ανήλικος - φέρονται να ανήκουν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και έγινε έρευνα στα σπίτια τους σε Αττική και Εύβοια.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες για ύποπτες δραστηριότητες των διαφημιστικών εταιρειών σε σχέση με τα ΜΜΕ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελάκος, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί και από ποιους και αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ερευνήσει, σχετικά με εταιρείες που φέρονται να δίνουν «διαφημιστικά πακέτα» με «ανταλλάγματα».

ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ όρισε τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, να εμφανιστεί η φυγόδικη για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, για να συζητηθεί το αίτημα των δικαστικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα. Η πρώην πρωτοδίκης υπέβαλε αίτημα να την εκπροσωπήσει Ελληνας δικηγόρος και ζήτησε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη. Το δικαστήριο δέχτηκε το πρώτο αίτημα και απέρριψε το δεύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ