Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αύριο οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Αύριο οι φοιτητές και οι σπουδαστές ψηφίζουν και οι δυνάμεις του δικομματισμού κάνουν τα πάντα, ώστε το αποτέλεσμα να επικυρώσει την κυρίαρχη πολιτική, που οδηγεί στην εξαθλίωση, που φτιάχνει ένα πανεπιστήμιο ΑΕ που θα «κατασκευάζει» εργαζόμενους - εργαλεία, χωρίς δικαιώματα, «έτοιμους» για εκμετάλλευση. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές αύριο ψηφίζουν για όλα, για την κρίση που φορτώνουν στην πλάτη των οικογενειών τους, για τη μόρφωση που τους στερούν, για ένα οργανωμένο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Η αποχή όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά «καταλογίζεται» στις κυρίαρχες δυνάμεις που μας θέλουν άπραγους, με σταυρωμένα τα χέρια.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τους καλεί να στηρίξουν μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, όχι μόνο για να μπορούν με καλύτερους όρους, από την επόμενη μέρα, να παλέψουν τη βάρβαρη πολιτική που θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Για να οργανώσουν την πάλη τους, σήμερα, στις σχολές και αύριο στη δουλειά τους, για να απαντηθεί το μήνυμα ανυπακοής. Την ίδια στιγμή, οι παρατάξεις του δικομματισμού, είτε επιδιώκουν να μείνουν στα «προβλήματα της σχολής», είτε καλλιεργούν την προπαγάνδα της υποταγής. Απ' την πλευρά τους, οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ κινούνται μεταξύ του εκφυλισμού και των συντεχνιακών λογικών, αλλά και με όποιο άλλο «όπλο» μπορεί να φανταστεί κανείς, αφού η πολιτική τους άλλωστε «ποικίλλει» από σχολή σε σχολή.

Η χτεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ είναι χαρακτηριστική για το πώς αντιμετωπίζονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Με μια ομιλία με ελάχιστο πολιτικό περιεχόμενο, που θύμιζε περισσότερο «ντοπάρισμα», ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τη ΔΑΠ να «σαρώσει». «Σας λέγανε "παιδιά για εκδρομές και για πάρτυ"... Αποδείξατε ότι είστε η γενιά που αλλάζει τα πάντα, με τη δύναμή της, με τις ιδέες της, με τις αξίες της, με το δυναμισμό της», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Για τις αξίες και τις ιδέες της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ βέβαια αρκεί κανείς να δει σήμερα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, που έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις, για να φτιάξει έναν κατάλογο με αιτίες καταψήφισής της.

Οι παρατάξεις του δικομματισμού, όχι μόνο έχουν ανάλογη πολιτική με τα κόμματά τους στις σχολές, αλλά συνέβαλαν τα μέγιστα για να περάσουν οι αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστήμια και αυτό κάνουν και τώρα. «Οι φοιτητές και οι σπουδαστές μπορούν να στείλουν απάντηση σε αυτούς που τους "τσουβαλιάζουν" για να τους "μοστράρουν" ως άλλοθι για να εφαρμόζουν την πιο βάρβαρη πολιτική.

  • Το βράδυ των εκλογών θα αναρτώνται με συνεχή ροή αποτελέσματα από τις εκλογές στους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, στην ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ