Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αυλαία για τις ελληνικές ομάδες

Αρχίζει η β` φάση με ΠΑΟ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να ξεκινούν τις μάχες τους

Αμφίβολη η συμμετοχή του Τόμιτς, όχι όμως και του Ρόμπινσον
Αμφίβολη η συμμετοχή του Τόμιτς, όχι όμως και του Ρόμπινσον
Ποδαρικό στην Ευρώπη κάνουν σήμερα οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που ανοίγουν την αυλαία της β` φάσης.

Τα συναισθήματα διαφορετικά για την καθεμιά από τις τρεις ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει το δυσκολότερο έργο όσον αφορά την υπόθεση της συμμετοχής του στο φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός δε θα πρέπει να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα ενώ ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μάλιστα σε αυτή τη φάση θα έχουμε και ελληνική μονομαχία αφού Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρίσκονται στον ίδιο όμιλο. Οι δυο ομάδες συμμετέχουν στον Ζ` όμιλο όπου υπάρχουν ακόμα η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σολέ και ο Ερυθρός Αστέρας. Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στον Η` όμιλο με αντιπάλους τη Βιλερμπάν, τη Μακαμπί, την Μπούντουσνοστ, την Κάχα Σαν Φερνάντο και την Ορτέζ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (18.00 ΑΛΦΑ)

Στο Βελιγράδι ψάχνει σήμερα την ευκαιρία να κάνει το καλό ποδαρικό στην καινούρια χρονιά ο Παναθηναϊκός αφού η ευκαιρία που είχε για κάτι τέτοιο στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη έμεινε απλά ευκαιρία. Η ήττα με 64-61 από τους «κιτρινόμαυρους» προσγείωσε ανώμαλα στην αυγή του καινούριου χρόνου τους «πράσινους», που τον τελευταίο μήνα γνώρισαν τις ήττες που δεν είχαν γνωρίσει από το Σεπτέμβρη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπαθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα να αναπτερώσει το ηθικό της ομάδας του αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Λογικά οι πρωταθλητές δε θα πρέπει να συναντήσουν προβλήματα στο δρόμο της Β` φάσης της Ευρωλίγκα αφού, άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι έχουν ήδη από τώρα ένα αβαντάζ τεσσάρων βαθμών διαφορά από τη δεύτερη Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Λογικά τους αρκούν οι τρεις νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια για να κατακτήσουν και τυπικά την πρώτη θέση του ομίλου. Παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι» δε δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Ετσι όπως έχει η κατάσταση, μια νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα σήμερα έχει και λόγους ψυχολογικού χαρακτήρα. Αγωνιστικά προβλήματα στην ομάδα δεν υπάρχουν ενώ ο «Ζοτς» τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την εμφάνιση του Φραγκίσκου Αλβέρτη που δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό και έχει μπει για τα καλά στην ενεργό δράση. Ο Σέρβος τεχνικός περιμένει πολλά από τον Ελληνα διεθνή στα υπόλοιπα παιχνίδια,. Αναλυτικά η βαθμολογία του Ζ` ομίλου έχει ως εξής: Παναθηναϊκός 19, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 15, Ρεάλ Μαδρίτης 15, ΠΑΟΚ 15, Σολέ 12, Ερυθρός Αστέρας 11.

ΠΑΟΚ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (21.00 ΣΕΒΕΝ)

Ο Τζόνι Ρότζερς ατού του ΠΑΟ για τη συνέχεια της Ευρωλίγκα
Ο Τζόνι Ρότζερς ατού του ΠΑΟ για τη συνέχεια της Ευρωλίγκα
Χωρίς τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα στη σύνθεσή του που θα λείψει για τρεις βδομάδες εξαιτίας του τραυματισμού του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο ευρωπαϊκό του αγώνα της νέας χρονιάς. Ο «δικέφαλος» δεν έχει περιθώρια απωλειών βαθμών και μάλιστα εντός έδρας εάν θέλει να βρίσκεται και αυτός στις ομάδες που θα εγκαινιάσουν το νέο του γήπεδο τον Απρίλη (φάιναλ φορ). Για τον Κώστα Φλεβαράκη τα προβλήματα συνεχίζονται αφού εκτός του Κολντεμπέλα θα απουσιάσει και ο Βετούλας. Λογικά οι αναμετρήσεις του «δικεφάλου» με τη Ρεάλ όπως και αυτές με την Ολίμπια θα είναι εκείνες που θα κρίνουν κατά πολύ τη θέση που θα πάρει η ελληνική ομάδα στο τέλος της Β` φάσης.

ΚΑΧΑ ΣΑΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21.00 ΑΛΦΑ)

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεβίλλη θα ανοίξει τους ευρωπαϊκούς του αγώνες ο Ολυμπιακός, όπου θα αντιμετωπίσει την Κάχα Σαν Φερνάντο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Ιωαννίδης, ήταν κατηγορηματικός για τους στόχους του Ολυμπιακού στη Β` φάση της Ευρωλίγκα: «Επαναλαμβάνω για να μην... παρερμηνεύομαι. Θέλουμε την πρώτη ή τη δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα στα πλέι-οφ, ενώ χειρότερη από την τέταρτη είναι η τρίτη θέση αφού παίζεις και στις δύο φάσεις με μειονέκτημα».

Ο Ελληνας τεχνικός ανέλυσε και την αντίπαλο της ομάδας του: «Είναι αήττητη στα εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη και έχει κερδίσει όλα τα ματς με μεγάλη διαφορά εκτός από ένα. Διακρίνεται για την ευστοχία της στα τρίποντα αλλά και την έφεσή της να παίρνει επιθετικά ριμπάουντ και να πιέζει για το κλέψιμο. Μέλημά μας, λοιπόν, είναι το αμυντικό τρανζίσιον και να επιχειρήσουμε να έχουμε εύκολα καλάθια γιατί η Κάχα δεν είναι τόσο καλή στην επίθεση. Οι δυο Αμερικανοί, ο Ρομέρο που αν και ψηλός είναι ο πιο εύστοχος παίκτης στα τρίποντα κι ο Σολάνα θέλουν τη μεγαλύτερη προσοχή. Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν αφού Νάκιτς και Τάρλατς ταλαιπωρούνται από ίωση και τραυματισμό αντίστοιχα.


Μ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ