Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΠΗΓΑΣΟΣ»
Προωθεί μειώσεις μισθών και στο «Εθνος»

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι δε θα υπογράψουν σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας

Μειώσεις μισθών με την υπογραφή ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών προωθεί εκβιαστικά με την απειλή μαζικών απολύσεων η εργοδοσία στον Ομιλο «Πήγασος» για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Εθνος». Ηδη, πριν ενάμιση μήνα προώθησε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών κατά 10% (και ισχύ τριών χρόνων) για το διοικητικό προσωπικό σε όλον τον «Πήγασο» (εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία» και «Goal News».

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ανακοίνωσε μέσω των αρχισυντακτών και των διευθυντών το εκβιαστικό τελεσίγραφο προς τους δημοσιογράφους του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» να αποδεχτούν από την 1η Ιούνη και με ισχύ τριών χρόνων, μειώσεις κατά 10% σε μισθούς πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά. Ηδη, περαιτέρω μειώσεις έχουν γίνει με την αυθαίρετη περικοπή των κυριακάτικων.

Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση, δηλώνοντας ότι δε θα υπογράψουν σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας και ότι διαπραγματεύονται μόνο συλλογικά μέσω της ΕΣΗΕΑ, την υπογραφή ΣΣΕ. Με ανακοίνωσή τους ζητούν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «στην πρώτη συνεδρίασή του να πάρει ανάλογη απόφαση, ξεκάθαρη, η οποία να κοινοποιηθεί στον εκδότη μας και στην ΕΙΗΕΑ». Δηλώνουν, επίσης, ότι θέλουν «πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ, η οποία επιχειρείται να καταστρατηγηθεί μονομερώς από την εργοδοσία (με την περικοπή των κυριακάτικων, τη μη καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας, την περικοπή των κλιμακίων κ.λπ.)».

Να σημειωθεί ότι ήδη με τη συναίνεση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως στην περίπτωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ για τον «Αγγελιοφόρο», σε επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ, έχουν υπογραφεί ιδιωτικά συμφωνητικά με μειώσεις μισθών. Στον ΣΚΑΪ οι αποδοχές έχουν περικοπεί κατά 10%, στο STAR οι μειώσεις είναι από 8 ως 18%, στην «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» κατά 12,5% για τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Ανάλογες μειώσεις έχουν γίνει στις «Αττικές Εκδόσεις» και στην «ΙΜΑΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ