Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αναβρασμός στο «Εθνος»

Ενταση και αναβρασμός επικράτησε χτες στην εφημερίδα «Εθνος» μετά την εκβιαστική απαίτηση της εργοδοσίας να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις στις αποδοχές τους κατά 10% και ισχύ τριών χρόνων.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι η διεύθυνση της εφημερίδας καλούσε δημοσιογράφους να συναινέσουν στις μειώσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε απολύσεις. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση και των υπόλοιπων εργαζομένων, οι οποίοι - και με απόφαση της προχτεσινής συνέλευσής τους - αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Την απόφασή τους αυτή επανέλαβαν και κατά τη χτεσινή έκτακτη συνέλευση, η οποία έγινε με την παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εφόσον η εργοδοσία επιμείνει στα σχέδιά της.

Στο μεταξύ, πριν τη συνέλευση πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη Φ. Μπόμπολα. Ο εκδότης εμφανίστηκε ανένδοτος να πάρει πίσω την απόφασή του, λέγοντας ότι θα προχωρήσει στα σχέδιά του για να... εξυγιάνει την επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ