Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΒΟΛΟΥ
Προωθούνται ατομικές συμβάσεις εργασίας

Την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις των μισθών κατά 20% στους δημοσιογράφους και 20% στους τεχνικούς, απαίτησε χτες η εργοδοσία στην εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου. Ηδη, στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα δυόμισι μηνών, ενώ η εργοδοσία πριν ένα χρόνο εφάρμοσε στους εργαζόμενους τις «διαθεσιμότητες».

Η κατάσταση, όμως, και σε άλλα Μέσα δεν είναι καλύτερη στη Θεσσαλία. Συνεχείς είναι οι καθυστερήσεις των δεδουλευμένων σε «Νέο Τύπο», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, στον «Ημερήσιο Κήρυκα» Λάρισας, ενώ μειώσεις μισθών έγιναν και στον «Πρωινό Λόγο» Τρικάλων. Την ίδια στιγμή, στον «Ταχυδρόμο», σημειώθηκαν δύο απολύσεις (ενός δημοσιογράφου και ενός φωτορεπόρτερ).

Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων - Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον Τύπο με ανακοίνωση επισημαίνει ότι «σήμερα πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση και να είναι οριστική. Να αναγνωρίσουμε ότι οι εργοδότες είναι αντίπαλοι ταξικοί. Θέλουν να μετακυλήσουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις δικές μας πλάτες. Να πάρουμε την απόφαση ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών αναπόφευκτα πρέπει να συγκρούεται με τα σχέδια των εργοδοτών και την πολιτική που τους υπηρετεί».

«Μπορούμε να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν σε μας και τα παιδιά μας. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων που βιώνουν την ίδια επίθεση. Να συναντηθούμε με το ταξικό κίνημα, με επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα ΜΜΕ, που έγκαιρα προειδοποίησε για τα δεινά που έρχονται και κάθε μέρα προσπαθεί να οργανώσει την αντίσταση στους χώρους δουλειάς και κατοικίας για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ετσι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Σ' αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στις σαρωτικές ανατροπές που θέλουν να επιβάλουν. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι ο ενιαίος, καθολικός και συντονισμένος αγώνας ενάντια στην ενιαία σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με όπλο την ενότητα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια», τονίζει.

  • Στην κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για σήμερα από τις 6 μ.μ. στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», καθώς και 48ωρης απεργίας από τις 8 π.μ. της Παρασκευής στη «Μακεδονία» και 48ωρης από τις 8 π.μ. του Σαββάτου σε «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», προχώρησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας να σταματήσει η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ