Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Το «Πάρτι» του... Βαλμόν

Σκηνή από την ταινία του Μίλος Φόρμαν «Βαλμόν»
Σκηνή από την ταινία του Μίλος Φόρμαν «Βαλμόν»
Ενα δράμα εποχής του Μίλος Φόρμαν σε σενάριο Ζαν Κλοντ Καριέρ θα παρουσιαστεί από την ΕΤ 1 στις 00.15. Πρόκειται για την ταινία «Βαλμόν» που έχει πολλές ομοιότητες με το «Επικίνδυνες σχέσεις» και μιλά για τον Δον Ζουάν της εποχής εκείνης, αναφερόμαστε στα τέλη του 18ου αιώνα. Ο Βαλμόν λοιπόν, που κλέβει με άνεση τις καρδιές των γυναικών, μαζί με τη δολοπλόκο της αυλής Ζιλιέτ ντε Μαρτέιγ, αποτελούν ένα πολύ επικίνδυνο και ελεύθερο ζευγάρι. Η Ζιλιέτ, που θα την εγκαταλείψει ο εραστής της Ζερκούρ, θα αναθέσει στον Βαλμόν να εκδικηθεί με τρομερό τρόπο τον άπιστο άνδρα. Να διακορέψει την υποψήφια μνηστή του, τη Σέσιλ. Ο Βαλμόν όμως θα προτιμούσε να κατακτήσει τη σεμνή κυρία ντε Τουρβέλ, αλλά μπίζνες είναι μπίζνες. Τέτοιες σοβαρές δουλιές έκαναν στην αυλή των Λουδοβίκων... Με τους Κόλιν Φερθ και Ανετ Μπένινγκ.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Το πάρτι» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μπλέικ Εντουαρντ και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Πίτερ Σέλερ. Ο Χρούντι Μπάσκι, ένα απλοϊκός ηθοποιός από την Ινδία, φτάνει στην Καλιφόρνια, ελπίζοντας να γίνει διάσημος. Τα κάνει όμως μούσκεμα και γίνεται ρεζίλι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας κινηματογραφικής υπερπαραγωγής. Ετσι μπαίνει στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ. Ομως από κάποια παράξενη σύμπτωση, μάλλον από μια τρομερή απροσεξία του υπευθύνου των δημοσίων σχέσεων, βρίσκεται προσκεκλημένος σε ένα σημαντικό πάρτι. Εκεί ο Χρούντι θα καταφέρει το ακατόρθωτο; θα μπορέσει άνετα να τα κάνει όλα άνω κάτω. Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία που θα μας κάνει να γελάσουμε με την καρδιά μας, μια ταινία που όσες φορές και να τη δεις δεν τη χορταίνεις, μια υπέροχη δημιουργία με την εκπληκτική ερμηνεία του Βρετανού ηθοποιού.

Από την ΕΤ 3 στις 00.30 «Ψάρια τον Αύγουστο» σε σκηνοθεσία Γιοτσιχάρο Τακαχάτσι. Η ταινία βραβεύτηκε με το «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1988 και με το πρώτο βραβείο στο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Είναι το τελευταίο καλοκαίρι του Κένζι πριν τελειώσει το Λύκειο. Ως αρχηγός της σχολικής ομάδας κολύμβησης, δεν έχει ιδιαίτερα σχέδια, νιώθει όμως μια μελαγχολία επειδή βλέπει τις διακοπές να περνούν χωρίς τίποτε το ξεχωριστό να συμβαίνει. Κάθε μέρα κάνει τη ίδια διαδρομή με το ποδήλατό του. Σπίτι, κολυμβητήριο, ποδήλατο, ενώ ο έρωτας για μια κοπέλα όλο μεγαλώνει χωρίς να τον έχει εκδηλώσει, δηλώσει. Μεγαλώνει μέχρι τη στιγμή που εκείνη θα του εξομολογηθεί τον έρωτά της για κάποιον άλλον. Αυτά είναι τα ψάρια Αύγουστο μήνα... Κένζι Μιτσουχάσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ