Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Χαράτσια σε εργαζόμενους - επαγγελματίες

Την αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής Αγίων Αναργύρων - Καματερού, αλλά και την επιχείρηση φίμωσης εκπροσώπου παράταξης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η διοίκηση του δήμου κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον καθορισμό των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, θέμα το οποίο «αιφνιδιαστικά (εκτός ημερήσιας διάταξης) έφερε προς συζήτηση, απαγόρευσε από τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία έχει εκλεγεί με την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, να θέσει τα προβλήματα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ν. Σαράντης, στις διαμαρτυρίες των συμβούλων του ΚΚΕ για την απαράδεκτη στάση του προέδρου του ΔΣ, Π. Τσελέκα, απάντησε με ύβρεις».

Να τονίσουμε ότι νωρίτερα σε συζήτηση για τη ρύθμιση που προβλέπει αύξηση της εβδομαδιαίας εργασίας στις 40 ώρες, η διοίκηση του δήμου καταψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ να μη δεχθεί καμία αύξηση στους εργαζόμενους του δήμου, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που η ρύθμιση είναι νόμος του κράτους πρέπει να εφαρμόζεται. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν από την αίθουσα, καταγγέλλοντας συνολικά την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του ΔΣ.

Χαράτσια στις εργατικές λαϊκές οικογένειες

Ο λόγος για τον οποίο η δημοτική αρχή Αγ. Αναργύρων - Καματερού επιδίωξε επιτάχυνση των διαδικασιών στη συζήτηση για τον καθορισμό των τροφείων, αποδεικνύεται από το νέο χαράτσι που θα καλούνται να πληρώνουν από το Σεπτέμβρη οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς των περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή, μέσω μιας εισοδηματικής κλίμακας, φορτώνει νέα χαράτσια στις πλάτες των γονιών και τους καλεί να πληρώνουν τροφεία ανάλογα με το ετήσιο εισοδηματικό τους επίπεδο και κατ' επάγγελμα...

Η εισοδηματική κλίμακα χωρίζει τους γονείς σε «μισθωτούς» και «ελεύθερους επαγγελματίες», οι οποίοι στις ίδιες κατηγορίες θα πληρώνουν διαφορετικά ποσά στα τροφεία κάθε μήνα. Για παράδειγμα, οι μισθωτοί γονείς που έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ δε θα πληρώνουν τίποτα, ενώ αντίστοιχα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν 30 ευρώ κάθε μήνα. Αντίστοιχα, στην επόμενη κατηγορία, με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα από 12.000-15.000 ευρώ, οι μισθωτοί γονείς θα πληρώνουν 25 ευρώ κάθε μήνα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες 40 ευρώ.

Τα τροφεία για τους γονείς που είναι μισθωτοί ξεκινούν από 25 ευρώ έως 100 ευρώ κάθε μήνα, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 30 ευρώ έως 150 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, η δημοτική αρχή και στις δύο κατηγορίες (μισθωτοί - ελεύθεροι επαγγελματίες) παρέχει έκπτωση από 10%-20% στο δεύτερο τέκνο, όμως στην περίπτωση που είναι βρέφος η οικογένεια επιβαρύνεται με 15 ευρώ επιπλέον επί του μηνιαίου τροφείου...

Να τονίσουμε ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού φιλοξενούν περίπου 650 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς των περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ