Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σχέδιο για τουρισμό προς όφελος του κεφαλαίου

Μια πόλη «βιτρίνα», προς εκμετάλλευση από μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους, μακριά από την ικανοποίηση βασικών λαϊκών αναγκών, προωθεί με κάθε μέσο η δημοτική αρχή της Αθήνας. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση αναπλάσεων σε υποβαθμισμένες περιοχές, από τις οποίες μόνο κερδισμένο βγαίνει το μεγάλο κεφάλαιο, η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων δημοσιοποίησε το «νέο στρατηγικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό της Αθήνας την περίοδο 2011 - 2012».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι «η ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μέσα από την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της αποτελεί βασική στρατηγική προτεραιότητα». Ο Γιώργος Μπρούλιας, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΤΟΑΑ, προσδιόρισε ως στόχο τους την ενίσχυση και προώθηση της εικόνας της Αθήνας στο εξωτερικό, ως αστικού και συνεδριακού τουρισμού.

Το «Νέο Σχέδιο Δράσης» ανέπτυξε ο Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ, απαριθμώντας μια σειρά άξονες τουριστικής πολιτικής, όπως: Ανάπτυξη της Εμπορικής Δραστηριότητας με επίσημα τουριστικά προϊόντα του Δήμου Αθηναίων «Breathtaking Athens», τουριστική προβολή με διοργάνωση press trips για ξένους δημοσιογράφους, συμμετοχή σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις και ανασχεδιασμό σειράς έντυπου προωθητικού υλικού, δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων. Ειδικά το τελευταίο, με εκπεφρασμένη την πρόθεση κυβέρνησης και δημοτικής αρχής να περιοριστούν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα, γεννά πρόσθετη ανησυχία για το χτύπημα που σχεδιάζουν στους λαϊκούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ