Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (ΠΣΑΠ)
Κατηγορεί την ΕΠΟ για υπερασπιστή των ΠΑΕ

Από επιδιαιτητή των διαφορών εργαζομένων - εργοδοτών, σε ρόλο υπερασπιστή για τα συμφέροντα των ΠΑΕ, μετατράπηκε η ΕΠΟ. Αυτό επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), καταγγέλλοντας την ομοσπονδία για αυθαιρεσία και καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Το ΔΣ της ΕΠΟ, αποφάσισε - στην τελευταία συνεδρίασή του - αλλαγές και προσθήκες στον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, οι οποίες θα τεθούν προς έγκριση και ψήφιση από τη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας (3/6). Τι σημαίνει αυτό; Σε απλά ελληνικά (προφανώς στο «πνεύμα της εποχής» και του συστήματος) όσα ισχύουν μετά από συμφωνία εργαζομένων - εργοδοτών, δεν αλλάζουν μέσα από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών αλλά τα καθορίζει μόνη της η ΕΠΟ.

Για «πρωτοφανή αυθαίρετη παρέμβαση» που «ρίχνει νερό στο μύλο των ομάδων» και «επίθεση χωρίς προηγούμενο» κάνει λόγο ο ΠΣΑΠ. Με την οποία «καταπατούνται τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, η έννοια της Συλλογικής Σύμβασης και πλέον μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε για να παίζουμε και να κερδίζουν χρήματα (σ.σ. οι ΠΑΕ) από τον δικό μας ιδρώτα». Ο Κανονισμός χαρακτηρίζεται «καταστροφικός για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μένουν πλέον πλήρως ακάλυπτοι αφού οι ομάδες ισχυροποιούνται απόλυτα απέναντί τους». Καλεί λοιπόν τα μέλη του «να αντιδράσουν μαζικά απέναντι σε αυτή την αυθαιρεσία, να σταθούν δίπλα στον ΠΣΑΠ ώστε να μην περάσουν αυτές οι αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ