Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«SBS»: Παρέμβαση στην εταιρεία παραγωγής ειδών μαζικής εστίασης (ψυγεία κ.λπ.), «SBS», πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», καλώντας τους εργαζόμενους της εταιρείας να διεκδικήσουν την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους χρωστάει η εργοδοσία και φτάνουν τους δύο μήνες. Ωστόσο, εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία είναι πως, μαζί με το Συνδικάτο, ήταν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στην εταιρεία «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», που ανήκει στον ίδιο κλάδο και είναι γειτονικά εργοστάσια. Οι εργάτες του «ΜΑΛΤΕΖΟΥ» ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της «SBS», για τη σημασία που έχει να προχωρήσουν στη σύσταση Επιτροπής Αγώνα, για τις κατακτήσεις που οι ίδιοι είχαν όντας οργανωμένοι μέσα στον τόπο δουλειάς.

«ΦΙΛΚΕΡΑΜ»: Με αποκλεισμούς δρόμων γύρω από το εργοστάσιο συνέχισαν χθες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη «Φίλκεραμ Τζόνσον» στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, μετά από πολλούς μήνες απλήρωτης δουλειάς και αναγκαστικών αδειών. Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό τους και ζητά διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καταβολή των δεδουλευμένων και μέτρα προστασίας για τους ανέργους.

«ΒΑΡΒΑΡΕΣΣΟΣ»: Σε 4ωρες στάσεις εργασίας, σε όλες τις βάρδιες (3) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη νηματουργία «Βαρβαρέσσος» στη Νάουσα, αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν να δουλεύουν δύο βδομάδες το μήνα από τον Ιούνη μέχρι και τον Αύγουστο, με μείωση των αποδοχών τους κατά 50%.

«ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ»: Την εργοδοσία των καταστημάτων «ΜULTIRAMA» καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, επειδή, στην προσπάθειά της να εμποδίσει την δράση του σωματείου, μεταθέτει το εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του σωματείου Κώστα Μπέτσικο σε άλλο κατάστημα της αλυσίδας. «Θέλουν στο κατάστημα να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή, τους ενοχλεί η ύπαρξη του σωματείου. Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την απογοήτευση στους εργαζόμενους. Οποιος κουνιέται, διώχνεται αμέσως. `Η, τουλάχιστον, έτσι θα ήθελαν», τονίζει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ