Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για τις δοκιμές αντοχής

Τα κριτήρια για τις δοκιμές αντοχής των πυρηνικών αντιδραστήρων, ανακοίνωσε η ΕΕ. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισημαίνονται τα εξής σημεία: Αυστηροί έλεγχοι της αντισεισμικής αντοχής. Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των δοκιμών που ξεκινούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Λεπτομερής προσδιορισμός και χρονοδιάγραμμα για αξιολόγηση από άλλες χώρες των εθνικών εκθέσεων των δοκιμών. Ρητή αναφορά στην επέκταση των δοκιμών αντοχής και στις γειτονικές χώρες που δεν είναι κράτη - μέλη της ΕΕ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βιέννη συνάντηση των κρατών - μελών της ΕΕ που δε χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια (Ελλάδα, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν, Λετονία). Υιοθέτησαν υπουργική διακήρυξη για βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό χωρίς εξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, εκφράστηκε η άποψη ότι «η πυρηνική ενέργεια δεν είναι συμβατή με την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και ότι δεν παρέχει μια βιώσιμη λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Υιοθετήθηκε η ελληνική άποψη ότι οι γειτονικές χώρες που δεν είναι κράτη - μέλη της ΕΕ θα πρέπει να υποστούν τις ίδιες αυστηρές δοκιμές για υπάρχουσες και για μελλοντικές εγκαταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ