Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Χιονοστιβάδα αντιδράσεων κατά του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου

Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ στις 30.10.2001
Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ στις 30.10.2001
Πολύπλευρες είναι οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην προώθηση προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την υγεία. Οι αντιδράσεις αυτές θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και την πανελλαδική συγκέντρωση έξω απ' τη Βουλή, που θα γίνει στις 30 Γενάρη 2001, ώρα 6 μμ.

Ηδη περατώθηκε η επεξεργασία του ψευδεπίγραφου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η κατ' άρθρον συζήτηση θα συνεχιστεί στις 30.1.2001.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει αποφασίσει απεργία στις 23, 24, και 25 Γενάρη 2000. Την τελευταία ημέρα της απεργίας (25.1.2000) η ΕΙΝΑΠ θα γίνει Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 12 το μεσημέρι.

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί απαιτούν:

  • Ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας.
  • Οχι στην Ιδιωτικοποίηση.
  • Ειδικότητα, Σταθερή Εργασία.
  • Αύξηση Αποδοχών σε όλους τους Γιατρούς.
  • Μονιμότητα των Επιμελητών Β.
  • Δημοκρατία στα Νοσοκομεία.
  • Επίσης, η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 23, 24, και 25 Γενάρη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αποφάσισε διήμερη πανιατρική κινητοποίηση στις 23 και 24 Γενάρη 2001. Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς, μέλη του να απέχουν από τις εργασίες τους καθώς τους ταμειακούς και ελευθεροεπαγγελματίες από κάθε ιδιωτική δραστηριότητα.

Τη συμμετοχή της στην πανιατρική κινητοποίηση του ΙΣΑ αποφάσισε η Ενωση Εξωνοσοκομειακών Γιατρών Αττικής.

Η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής υιοθέτησε την πρόταση του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) για πλήρη αναστολή από κάθε έργο (κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό) στις 18-19.1.2001 και στις 23-24.1.2001 καθώς και για μια βδομάδα στην περίοδο της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τη διακοπή για μια βδομάδα κάθε δραστηριότητας (ιατρικής, διδακτικής, ερευνητικής, διοικητικής) αποφάσισαν και τα μέλη του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση στις 30.1.2001 έχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που για την ίδια μέρα κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας- Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καθώς και οι Ομοσπονδίες των Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ, Οικοδόμων, ΚλωστοϋφαντουργώνΔέρματος και Ιματισμού και ο Σύλλογος των ΑποκλειστικώνΝοσοκόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ