Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ» ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Ο δήμος προπαγανδίζει την τσιμεντοποίηση

Με κάθε τρόπο προπαγανδίζει και προωθεί ο Δήμος Αθήνας τη λεγόμενη «διπλή ανάπλαση» Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας που εξυπηρετεί αποκλειστικά μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κι αυτή όπως και κάθε άλλη ανάπλαση επίτηδες υποβαθμισμένης περιοχής της Αθήνας, που προωθείται από κυβέρνηση και δήμο.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή εγκαινίασε στην «Τεχνόπολη» (και συνεχίζει να λειτουργεί για τρίτο συνεχόμενο χρόνο η τωρινή) «μόνιμη έκθεση» για τον Ελαιώνα και τη διπλή ανάπλαση.

Ωστόσο, πρώην και νυν αποσιωπούν ότι και με τα τελευταία σχέδια της κυβέρνησης για την περιοχή, προωθείται η τσιμεντοποίηση ενός ακόμη πολύτιμου ελεύθερου χώρου που βρίσκεται μέσα στον Ελαιώνα, έστω σε μικρότερη έκταση από όσο προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση της κυβέρνησης ΝΔ. «Φυτεύονται» εκεί 99.000 τ.μ. αθλητικών και εμπορικών εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων της ΠΑΕ ΠΑΟ και του μεγαλοκατασκευαστή Μπ. Βωβού. Η μείωση από τα οικοδομούμενα 164.600 τ.μ. που προέβλεπε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση, προέρχεται κυρίως από την κατάργηση πολυλειτουργικού κτιρίου 42.500 τ.μ. που επρόκειτο να κατασκευάσει στον Ελαιώνα ο δήμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ