Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΘ - ΕΥΑΘ
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση

Ενάντια στην οριστική παράδοση των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μέσω παραχωρήσεων σε στρατηγικούς επενδυτές, παλεύουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και της Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ χτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας και πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν το σχέδιο της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου (75%), στο όνομα της κρίσης και των χρεών. Το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ προχώρησαν σε στάση εργασίας, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, μέσα από την οποία αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Ετσι, αύριο, Κυριακή, θα συγκεντρωθούν αρχικά στις 3 το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΥΑΘ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο. Τη Δευτέρα 30 Μάη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία από τα γραφεία της ΕΥΑΘ προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, όπου θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η πορεία θα καταλήξει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου εκείνη τη μέρα υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΕΥΑΘ.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ οργανώνει τη Δευτέρα 30 Μάη, έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στα Ιλίσια (Λαοδικείας 1), στις 8.30 π.μ., η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην ΕΥΔΑΠ καλώντας σε συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς και το λαό τη περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ