Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίστηκαν και χτες οι συγκεντρώσεις

Για τρίτη μέρα χτες, έγιναν συγκεντρώσεις σε πόλεις της χώρας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, με συμμετοχή κόσμου, μετά από κάλεσμα κάποιων που αυτοπροσδιορίζονται ως «αγανακτισμένοι πολίτες». Οι συγκεντρώσεις οργανώθηκαν ξανά μέσω του διαδικτύου (ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης - Facebook). Συγκεντρώσεις έγιναν και χτες στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στην Καλαμάτα και αλλού. Στο Σύνταγμα και αλλού, χτες, υπήρχε πανό από το «Δεν πληρώνω».

Στα συνθήματα, στα πανό και στις συζητήσεις ανάμεσα στους συγκεντρωμένους αποτυπώνεται μια έντονη δυσαρέσκεια και οργή απέναντι στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Βέβαια, το ξέσπασμα αυτό δεν έχει βάλει στόχο τις ριζικές αλλαγές, που μόνο μέσα από αυτές μπορεί πραγματικά να υπάρξει διέξοδος στα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Δεν έχει θιχτεί, μέχρι τώρα, η πραγματική αιτία της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο λαός, που είναι το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η πολιτική των αστικών κομμάτων, η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι αιτίες της.

Για αύριο Κυριακή, Ελληνες και Ισπανοί, μέσω του διαδικτύου, καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε συγκεντρώσεις, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ