Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συζήτησαν για τα προβλήματα του πανεπιστημίου

Στήριξη στις προτάσεις της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Ιδρυμα εξαιτίας της περικοπής της χρηματοδότησης από το υπουργείο Παιδείας κατά 54%, ζήτησε ο πρύτανης του ΑΠΘ στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Οι προτάσεις για τη διάσωση του ΑΠΘ εντάσσονται στη λογική διαχείρισης και λειτουργίας των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στο πνεύμα του Νόμου Πλαισίου και της προσαρμογής των ΑΕΙ στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου.

Στο πνεύμα αυτών των επιλογών, τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα των πανεπιστημίων οφείλεται στο υπερσυγκεντρωτικό κράτος και πρέπει άμεσα να απαλλαγούν από αυτό.

«Καμία υπομονή, καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης. Οι χορηγίες, η συνεργασία με επιχειρηματίες, η σύνδεση με την αγορά είναι ο νεκροθάφτης της πραγματικής Παιδείας μέσα στο πανεπιστήμιο, είναι ο προπομπός μιας γνώσης ευέλικτης ώστε να περάσει πλήρως στην υπηρεσία των επιχειρηματικών αναγκών», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να αντισταθεί σε αυτή την πολιτική. Να σηκώσει ανάστημα και να απαιτήσει μια άλλη πολιτική στην οποία θα μπορέσει να ενταχθεί ένα πανεπιστήμιο της γνώσης και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων που σήμερα δουλεύουν στο ΑΠΘ μέσω των εργολάβων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν το ΑΠΘ να αποφασίσει να συγκρουστεί και να τολμήσει - κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης - να τους μονιμοποιήσει, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ