Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Σκηνή από την ταινία «Η κόλαση»
Σκηνή από την ταινία «Η κόλαση»
Τη δραματική ταινία «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, θα προβάλει απόψε στις 23.10 το κανάλι της Βουλής.

Η γυναίκα ενός εφοπλιστή δημιουργεί σχέση με το γιο του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο. Πίσω από αυτό το κοινότοπο στόρι, κρύβεται η φιλόδοξη προσπάθεια του Ζυλ Ντασσέν να μεταφέρει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» στην Ελλάδα του '60. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Αντονι Πέρκινς και η Μελίνα Μερκούρη.

Το ντοκιμαντέρ του Ζαν Βιγκό «Σχετικά με τη Νίκαια», θα προβάλει στη 01.15 η ΝΕΤ. Ο σκηνοθέτης με κρυμμένη κάμερα αποτυπώνει και μοντάρει αντιπαραθέτοντας σαρκαστικά τους πλούσιους τουρίστες στις ηλιόλουστες πλαζ με τις φτωχές συνοικίες της πόλης.

Στη σύντομη ζωή του, ο Ζαν Βιγκό (πέθανε μόλις 29 ετών από φυματίωση) πρόλαβε να δημιουργήσει το «Σχετικά με τη Νίκαια» (1929), το «Διαγωγή Μηδέν» (1933) για τη ζωή και την καταπίεση των έγκλειστων σε ορφανοτροφείο παιδιών - μαθητών και τη μοναδική μεγάλου μήκους ταινία, την «Αταλάντη» (1934) (μόλις την ολοκλήρωσε, πέθανε).

Στις 22.00, η ΕΤ-1 θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τη δραματική περιπέτεια «Η κόλαση», σε σκηνοθεσία Ντάνις Τάνοβιτς.

Μετά από ένα τραγικό δυστύχημα που έγινε όταν ήταν ακόμα παιδιά, τρεις αδελφές θα απομακρυνθούν η μία από την άλλη προσπαθώντας να επουλώσουν τις πληγές τους. Οταν το τρομερό μυστικό, το οποίο είχαν κάποτε ζήσει, εμφανιστεί και πάλι μπροστά τους, θα ανακαλύψουν ότι τους συνδέουν ισχυρά συναισθηματικά δεσμά και θα βάλουν μαζί νέα θεμέλια για να χτίσουν μια οικογενειακή σχέση που πίστευαν ότι είχε καταστραφεί για πάντα... Ο Ντάνις Τάνοβιτς καταπιάνεται με ένα σενάριο, δεύτερο μέρος μιας τριλογίας, που γράφτηκε από τον Κριστόφ Κισλόφσκι και τον Κριστόφ Πίσιεβιτζ και είναι εμπνευσμένο από την «Κόλαση» του Δάντη. Παίζουν: Εμανουέλ Μπεάρ, Καρίν Βιάρ, Μαρί Γκιγιέν, Κάρολ Μπουκέ, Γκιγιόμ Κανέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ