Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζήτηση στη Βουλή για τους μετανάστες

«Aυτοί που μένουν στον αφρό των γεγονότων και μιλάνε με όρους επιβολής της τάξης, φωνάζοντας κάτω "οι μετανάστες" τελικά ενδιαφέρονται να υπάρχουν "λαθραίοι μετανάστες". Ενδιαφέρονται να υπάρχει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, δε νοιάζονται για τον Ελληνα, γιατί, όπως ποδοπατάνε τον Ελληνα εργαζόμενο, ακριβώς για αυτό το λόγο ποδοπατάνε και τον μετανάστη».

Τα παραπάνω τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Μεταναστευτικό, όπου μετά από πρόσκληση του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε ο εκπρόσωπος της «Επιτροπής Κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα» Σ. Γιαννάτος. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα και τη γύρω περιοχή είναι ένα υπόδειγμα της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και είναι γνήσιο παιδί της Συμφωνίας «Δουβλίνο 2». Ολα αυτά τα φαινόμενα, συνέχισε, όπως η συνολική υποβάθμιση της περιοχής και η έξαρση της εγκληματικότητας είναι άμεσα συνδεδεμένα και σχετιζόμενα με τις επιδιώξεις ισχυρότατων κύκλων και επιχειρηματικών συμφερόντων για να γίνει πολεοδομική και κοινωνική εκκαθάριση στο κέντρο της Αθήνας. Να εκτοπιστούν οι μικροϊδιοκτήτες μαγαζιών και σπιτιών και να αγοράσουν τα συμφέροντα φθηνά τα ακίνητα και στη συνέχεια να τα πουλήσουν ακριβά.

Ο Σ. Γιαννάτος αφιέρωσε συνολικά την τοποθέτησή του σε μια ξενοφοβική επίθεση κατά των μεταναστών με εκφράσεις όπως «δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με ανθρώπους που δεν ξέρουμε, δεν έχουν χαρτιά και έχουν καταλάβει σχεδόν όλη τη χώρα» ή ότι «οι γειτονιές μας έχουν γίνει γκέτο, είμαστε πλέον ανοχύρωτοι στο έλεος αυτών των ανθρώπων». Και ισχυρίστηκε ότι «ο ρατσισμός είναι πλέον εναντίον των Ελλήνων, το κακό αυτή τη στιγμή είναι να λέγεσαι Ελληνας και όχι αλλοδαπός αφού όλα τα προνόμια τα έχουν οι αλλοδαποί»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ