Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Ακαρπη η πρώτη συνεδρίαση

Χωρίς αποτέλεσμα έγινε χτες η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για συγκρότηση του προεδρείου, επιβεβαιώθηκε όμως από την πρώτη στιγμή ότι παρά τη φθορά - όπως αυτή καταγράφτηκε στις εκλογές - των δυνάμεων που οδήγησαν τον κλάδο με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στις αξιώσεις και την επίθεση του κεφαλαίου, ο συσχετισμός των δυνάμεων και σε αυτό το νέο συμβούλιο παραμένει αρνητικός για τα συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων.

Οι εκπρόσωποι της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (Π. Ράμμος και Γ. Φιλιππάκης) αφού υπογράμμισαν με έμφαση ότι η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο αλλά και γενικότερα επιβάλλει την άμεση εκλογή του προεδρείου για να λειτουργήσει το ΔΣ και ξεκαθάρισαν ότι η συμμετοχή της παράταξης σε προγραμματικό - συμμαχικό προεδρείο είναι αδύνατη με βάση το συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων, δήλωσαν ότι αποδέχονται τη λύση της συγκρότησης αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου. Δήλωσαν μάλιστα ότι η παράταξη δε διεκδικεί κάποια θέση αλλά είναι διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, αλλά και πρόθυμη - αν αυτό διευκολύνει τη συγκρότηση του προεδρείου - να μη συμμετάσχει σε αυτό.

Την πρόταση για συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου είχε καταθέσει προηγουμένως η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» (Δ. Τρίμης, Αντ. Νταβανέλος), η οποία δήλωσε ότι ως 1η σε ψήφους παράταξη διεκδικεί τη θέση του προέδρου.

Κοινός παρανομαστής των εκπροσώπων των παρατάξεων «Δημοσιογράφων για την δημοσιογραφία» (Χρ. Κυρίτσης και Μ. Αντωνιάδου), της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (Δ. Τσαλαπάτης και Μ. Γκίκα), της «Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης» (Η. Κανέλλης) και των «Μαχόμενων Δημοσιογράφων» (Ν. Νταουντάκη) αποτέλεσε το επιχείρημα για την ανάγκη ύπαρξης κάποιων δεσμευτικών αξόνων και συμφωνιών, με βάση τους οποίους θα πρέπει να «κινηθεί» το νέο ΔΣ. Οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων δεν πήραν καθαρή θέση, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της «Μεταρρύθμισης» αφού δήλωσε ότι «συμφωνεί με το μνημόνιο» και αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος (έλαβε δύο ψήφους υπέρ, τρία λευκά και έξι κατά), εκτίμησε ότι υπάρχει δυνατότητα «να συνεννοηθούν» αυτές οι παρατάξεις. Ετσι η συνεδρίαση διεκόπη και επαναλαμβάνεται σήμερα το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ