Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη

Από Αλβανούς μετανάστες αποτελείται τo πολυφωνικό σχήμα «Lot Kurbeti»
Από Αλβανούς μετανάστες αποτελείται τo πολυφωνικό σχήμα «Lot Kurbeti»
Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία ανταμώνουν αύριο (9μμ), στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, στη 12η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού. Οπως κάθε χρόνο, πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιριού, αυθεντικοί ερμηνευτές - οι τελευταίοι εναπομείναντες της παλαιότερης κι αυθεντικότερης μουσικής κληρονομιάς - και νέοι ιχνηλάτες της πολυφωνικής έκφρασης προσκαλούν στην πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η φετινή σύναξη θα είναι η πιο γενναιόδωρη.

Θα συμμετέχουν οι πολυφωνικοί όμιλοι της Δερβιτσάνης, της Πολύτσανης και του Χλωμού Ανω Πωγωνίου, ο αντιφωνικός όμιλος και το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, ο βοσκός Ηλίας Κούρος από το Δολό, οι νέοι της «Χαονίας», της Αετόπετρας και του «Πολύφωνου». Και δίπλα στην ηπειρώτικη πολυφωνία, δίπλα στις διφωνίες από το Βώλακα Δράμας και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, οι υπέροχες βουλγάρικες γυναικείες φωνές των «Rodhina», η ακμαία αλβανική πολυφωνία των «Lot Kurbeti», η μελισματική πολυφωνία των «Pesvebi» από τη Γεωργία. Μια γιορτή εν φωναίς και οργάνοις, που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους ηπειρώτικους σκοπούς και χορούς από την κομπανία των περίφημων «Λαλητάδων». Με κλαρίνο, βιολί, λαούτο και ντέφι θα συνοδεύσουν, στο τέλος της γιορτής, το μεγάλο κυκλωτικό ηπειρώτικο χορό, που όπως και το πολυφωνικό τραγούδι, μας θέλει όλους μαζί.

Τη συναυλία διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Απειρος» και αποτελεί τον πρώτο σταθμό του Πολυφωνικού Καραβανιού 2011. Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» (Ασκληπιού 3) προς 15 ευρώ (τα φθηνότερα των τελευταίων οκτώ χρόνων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ