Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIFA
Κίσιγκερ, ο «σωτήρας» από τη διαφθορά

Τη... λύση για το θέμα της διαφθοράς στους κόλπους της Συνομοσπονδίας που μετά τα γεγονότα των τελευταίων βδομάδων τα περιστατικά έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να βρήκε ο επανεκλεγείς - πλέον μετά τις προχτεσινές εκλογές - πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ. Τελευταία ενέργεια του Ελβετού παράγοντα που τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί στο μάτι για σκάνδαλα χρηματισμών είναι η δημιουργία μιας επιτροπής που θα καταπολεμά τις διεργασίες διαφθοράς που γεννιούνται στους κόλπους της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, εκείνο που κάνει αίσθηση είναι ότι βασικό της μέλος πρόκειται να είναι ο Χένρι Κίσινγκερ.

Ο Κίσιγκερ είναι στενός φίλος του Ελβετού προέδρου και πρώην διπλωμάτης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, που είχε ζωηρή ανάμειξη σε πολεμικές εισβολές της Αμερικής (Βιετνάμ) και στην εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Χιλή, Αργεντινή).

Στην περιβόητη αυτή επιτροπή αναμένεται να συμμετέχουν διάφοροι πολιτικοί, διασημότητες καθώς και βετεράνοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιόχαν Κρόιφ. «Θα είναι μια επιτροπή σοφίας. Ο Κίσινγκερ λατρεύει το ποδόσφαιρο και θα αποτελεί πλέον μέρος του. Φυσικά, ο Κρόιφ είναι η τέλεια προσωπικότητα για να μας βοηθήσει στο έργο μας» ήταν τα λόγια του Ζεπ Μπλάτερ που αποφάσισε ότι πλέον ήρθε η ώρα για εξυγίανση (!) στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ