Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πηγή έμπνευσης οι εργατικοί αγώνες

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος τα σωματεία των εργαζομένων εκεί, σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Κίνηση, οργάνωσαν την έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», που για πέμπτη χρονιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στην έκθεση συμμετείχαν 172 εικαστικοί δημιουργοί, τα έργα των οποίων είναι εμπνευσμένα από το μόχθο και τον αγώνα της εργατικής τάξης. Η έκθεση πλαισιώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις (πολιτικές συζητήσεις, μουσική, θέατρο, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά).

Η μεγάλη αυτή γιορτή αγώνων και τέχνης σήμερα, στις 7μμ, θα πλαισιωθεί με συζήτηση, με θέμα «Παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και οι εξελίξεις στην Αφρική» και στις 9μμ παράσταση της Θεατρικής Σκηνής «Εκτός Σχεδίου», με το έργο «Εξω από την πόρτα» του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ.

Αύριο, τελευταία ημέρα της έκθεσης, στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Εργατική τάξη και πολιτισμός» και στις 9 μμ συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Επίσης, αύριο, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά: Ζωγραφική - γλυπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ