Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Να μην περάσει η πολιτική απολύσεων στον ΕΛΓΑ

Συνάντηση αντιπροσωπείας εργαζομένων του ΕΛΓΑ με την Δ. Μανωλάκου

Με μαζικές απολύσεις «αποζημιώνει» η κυβέρνηση τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) για να εισπραχτούν τα «χαράτσια» του μνημονίου... Με δικαστικές αποφάσεις οδηγούνται στην απόλυση 16 γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ και ακολουθούν άμεσα άλλοι 50, ενώ το κακό δε φαίνεται να έχει σταματημό. Kαι το χαλί των απολύσεων το έχει στρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Χτες αντιπροσωπεία εργαζομένων στον ΕΛΓΑ είχε συνάντηση με την υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό και της έθεσε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η Δ. Μανωλάκου τόνισε πως το πρόβλημα των απολύσεων στον ΕΛΓΑ έχει να κάνει με τις επιλογές της κυβέρνησης, την πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αν δεν υπάρξει ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει σε βάρος των εργαζομένων και της αγροτιάς. Ανέφερε επίσης πως το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Χριστοφιλόπουλος, μιλώντας εκ μέρους της αντιπροσωπείας των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, δήλωσε στον «Ρ»: «Η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η εξής: Είναι υπό απόλυση 16 συνάδελφοι με δικαστική απόφαση και έπεται ένας αριθμός 50 συναδέλφων, οι οποίοι θα βρεθούν και αυτοί στο δρόμο. Και μιλάμε για έναν οργανισμό, ο οποίος έχει πολύ λίγους γεωτεχνικούς και αναγκάζεται να παίρνει και συμβασιούχους για να καλύπτει τη δουλειά. Με τις απολύσεις αυτές συρρικνώνεται ουσιαστικά το γεωτεχνικό έργο. Αυτοί είναι συνάδελφοι που δουλεύουν πάνω από δέκα χρόνια στον οργανισμό, έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και είναι τα πιο παραγωγικά τους χρόνια και ουσιαστικά πετιούνται στο δρόμο. Είναι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και τώρα φαίνεται ότι πάει να καταργηθεί και το ΑΣΕΠ. Εμείς ζητάμε από την πολιτεία και τον οργανισμό να μην προχωρήσει σε αυτές τις απολύσεις, όποιες και να 'ναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων».

Η Δ. Μανωλάκου δήλωσε τα εξής: «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τις απολύσεις υπαλλήλων από το δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο έχει ξεκινήσει με τους απολυμένους του ΕΛΓΑ. Οι απολύσεις αυτές σημαίνουν ενίσχυση της ανεργίας. Σημαίνει ότι οι αγρότες μένουν ξεκρέμαστοι από εκτιμήσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή τους, αν και πληρώνουν βαριά χαράτσια ως ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ. Σημαίνει ουσιαστικά και διάλυση του ΕΛΓΑ, γιατί η σημερινή του μορφή είναι μεταβατική. Ενας δρόμος υπάρχει: Να ενωθεί ο αγώνας των εργαζομένων του ΕΛΓΑ, μόνιμων και μη, μαζί με τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και τους εργατοϋπαλλήλους, για να ανατρέψουν αυτήν τη βάρβαρη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ