Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ
Ευνοϊκές προϋποθέσεις για Μουντιάλ

Με ευνοϊκές προϋποθέσεις θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της, για πρόκριση στα τελικά, η Εθνική ομάδα για το Μουντιάλ του 2014. Χτες έγινε γνωστό ότι η UEFA την τοποθέτησε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών (ευρωπαϊκή ζώνη). Μαζί της η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία, η φιναλίστ Ολλανδία, αλλά και οι Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία και Νορβηγία. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου. Θα δημιουργηθούν εννέα όμιλοι, με τους πρώτους να παίρνουν αυτόματα την πρόκριση και οκτώ επιλαχόντες να μετέχουν σε πλέι οφ.

Ολα τα γκρουπ δυναμικότητας: 1ο: Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία, Ελλάδα. 2ο: Σερβία, Σλοβενία, Ρωσία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Σλοβακία, Δανία, Σουηδία. 3ο: Τουρκία, Τσεχία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Ουκρανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία. 4ο: Λιθουανία, Αλβανία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Β. Ιρλανδία, Σκοτία, Πολωνία. 5ο: Αυστρία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Ουαλία. 6ο: Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ν. Φαρόες, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο.

  • Τα θετικά νέα ενίσχυσαν την ευφορία και τα χαμόγελα που ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου για τους «γαλανόλευκους». Στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικράτησαν - για τον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012 - εύκολα της Μάλτας με 3-1 (8', 63' Φετφατζίδης, 26' Κ. Παπαδόπουλος - 53' Μίφσουντ). Ετσι επανέκαμψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην έτερη συνάντηση Λετονία - Ισραήλ 1-2. Η βαθμολογία λοιπόν έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ελλάδα 14 (6 αγώνες), Κροατία, Ισραήλ 13 (7), Γεωργία 9 (7), Λετονία 4, Μάλτα 0.
  • Η αγωνιστική σεζόν θα κλείσει και τυπικά για την Εθνική τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ν. Υόρκη, όπου αντιμετωπίζει σε φιλικό το Εκουαδόρ.
  • Αύριο το απόγευμα στη Ρουμανία θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των δύο ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (U19). Πλην της οικοδέσποινας στην κληρωτίδα θα μπουν Ελλάδα, Βέλγιο, Ισπανία, Ιρλανδία, Τσεχία, Σερβία, Τουρκία. Οι δύο πρώτες των ομίλων, θα συγκροτήσουν τα ζευγάρια των ημιτελικών, ενώ η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πάρει αυτομάτως το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο U20.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ