Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
Προσφυγές στα δικαστήρια και απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

Τον γνώριμο αντεργατικό δρόμο της προσφυγής στα δικαστήρια προκειμένου να κηρυχτεί απεργία ως παράνομη ακολούθησαν χτες για άλλη μια φορά οι μεγαλοκαναλάρχες.

Στόχος τους η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για χτες η Ενωση των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ), με αιτήματα την υπογραφή νέας ΣΣΕ, την απόσυρση όλων των μηνύσεων και των αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται, καθώς και την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.

Από τις 5 το πρωί, από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, δε μεταδόθηκε καμία «ζωντανή» εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων. Εξαίρεση αποτέλεσε για μία ακόμη φορά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο οποίος «έστησε» απεργοσπαστικό μηχανισμό και μετέδωσε τις εκπομπές του.

Το μεσημέρι εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή των καναλαρχών και η απόφαση - όπως πλέον έχει γίνει καθεστώς - ήταν υπέρ τους. Η απεργία της ΕΤΙΤΑ ανεστάλη, αλλά συνεχίστηκε, καθώς το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ στην δύναμη της οποίας ανήκει η ΕΤΙΤΑ, κήρυξε 12ωρη στάση εργασίας, από τις 5 το απόγευμα χτες μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ καταγγέλλει «τη διεύθυνση του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ γιατί για μία ακόμη φορά, χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, δε σέβεται την απεργία του Σωματείου μας». Καλεί δε τους εργαζόμενους του σταθμού να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και στις απειλές της εργοδοσίας, σημειώνοντας ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, τεχνικών και μη, μελών μας και μη! Οι αγώνες δε δικαιώνονται όταν σκύβουμε το κεφάλι, παρά μόνο όταν υψώνουμε το ανάστημά μας».

Χτες, στα δικαστήρια προσέφυγε και η εργοδοσία στην εφημερίδα «Χρυσή Ευκαιρία», ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη η 48ωρη απεργία της Ενωσης των διοικητικών υπαλλήλων εφημερίδων (ΕΠΗΕΑ) μετά την απόλυση ενός εργαζομένου. Και σε αυτήν την περίπτωση, η απεργία κηρύχτηκε παράνομη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ