Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Οργανωμένος ταξικός αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές μας»

Μαχητική διαδήλωση χτες στην Αθήνα. Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 15 του Ιούνη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

«Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός», βροντοφώναξαν οι συνταξιούχοι
«Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός», βροντοφώναξαν οι συνταξιούχοι
Μαθήματα αγώνα έδωσαν χτες, για ακόμα μία φορά, οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια μαζική - μαχητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου και παρέμειναν για πάνω από δύο ώρες. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο αποκλεισμός της Β. Σοφίας με αστυνομικές κλούβες δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους συνταξιούχους, οι οποίοι επέβαλαν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, για δεύτερη φορά, - όπως και πριν τέσσερις μήνες - ότι θα μεσολαβήσει για να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από αυτόν που ακολουθεί, δηλαδή αυτόν της άγριας επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων. Από την πλευρά τους, οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν άλλο δρόμο να ακολουθήσουν πέρα από αυτόν του ταξικού οργανωμένου μαζικού αγώνα με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ όχι μόνο για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί τους ίδιους στην πείνα και την εξαθλίωση, τα παιδιά και τα εγγόνια τους στην ανεργία και στη φτώχεια.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία συμμετείχαν και συνταξιούχοι από την Πάτρα και τη Λαμία. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος απηύθυνε θερμό αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Π. Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Π. Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, και ο Π. Βασιλόπουλος πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΣΕ.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος τόνισε ότι «συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα της κυβέρνησης. Μέτρα που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να φορτώσουν την κρίση του στις πλάτες των εργαζομένων και συνταξιούχων. «Είμαστε σήμερα εδώ - συνέχισε - για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, στη ΝΔ, στον ΛΑ.Ο.Σ. και όλους τους Ευρωλάγνους». Τόνισε ότι άλλος δρόμος σήμερα δεν υπάρχει από αυτόν του οργανωμένου ταξικού αγώνα, γιατί, όπως ανέφερε, αυτός ο δρόμος έφερε τις κατακτήσεις που σήμερα η κυβέρνηση παίρνει από την εργατική τάξη και το λαό. «Αυτός ο αγώνας - υπογράμμισε - δεν είναι άχρωμος και άγευστος. Εχει ταυτότητα, στρέφεται ενάντια στο κεφάλαιο και στους εκμεταλλευτές μας, στα κόμματα που τους υπηρετούν. Είναι καλό που ο κόσμος σήμερα βγαίνει στις πλατείες. Αλλά αυτός ο κόσμος, πρόσθεσε, πρέπει να έχει στόχο και ο στόχος πρέπει να είναι ενάντια στα μονοπώλια. «Δεν χρειαζόμαστε μακιγιάρισμα του πολιτικού συστήματος. Ο εργάτης πρέπει να παλέψει για ανατροπές στο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα».

Ακολούθησε πορεία από την πλατεία Συντάγματος μέσω των οδών Οθωνος, Β. Αμαλίας έως και τη Β. Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ