Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.-- Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε χτες τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 χρόνια για τις γυναίκες και τα 62,5 για τους άνδρες στα 65 και για τους δύο έως το 2026. Υπέρ ψήφισαν 60 βουλευτές, κατά 42, ενώ απείχαν της ψηφοφορίας 12.

ΛΙΜΑ.-- Ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Περού, Ογιάντα Ουμάλα, πριν αναχωρήσει για τη Βραζιλία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα σεβαστεί όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι προκάτοχοί του, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE. Αυτό σημαίνει και τις συμφωνίες με τις πολυεθνικές παράδοσης του φυσικού πλούτου της χώρας, στις οποίες αντιτίθεται το λαϊκό κίνημα το οποίο τον ψήφισε.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Η τροπική καταιγίδα «Αντριάν», η πρώτη για το 2011, αναβαθμίστηκε χθες σε τυφώνα και ήδη κατευθύνεται στο Μεξικό όπου σε συναγερμό βρίσκονται οι επαρχίες Κολίμα, Μιτσοακάν, Γκερέρα, Οαχάκα και Τσιάπας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται κατά πολύ των πιθανών Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του - Ματ Ρόμνεϊ, Σάρα Πέιλιν και Τιμ Πολέντι - στις προεδρικές εκλογές του 2012, παρά το τέλμα στην οικονομία, την πολύ υψηλή ανεργία και τις αθρόες περικοπές σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η αστυνομικο-δικαστική αποστολή της ΕΕ αποφάσισε να παραπέμψει σε δίκη, με τις κατηγορίες της απάτης και κατάχρησης εξουσίας, δύο ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, Σικίρι Χάζχα και Ρέζχε Γκζονμπάλαζ.

ΣΕΟΥΛ.-- Ασφυκτικές πιέσεις και απόπειρες δωροδοκίας σε Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, προκειμένου να απολογηθούν έστω και έμμεσα για θερμά επεισόδια της τελευταίας διετίας, φέρεται πως άσκησαν Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι σε μυστικές διακορεατικές συνομιλίες, που (σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις της Πιονγιάνγκ) έγιναν στις 9 Μάη στο Πεκίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ