Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σήμερα, 24 Γενάρη, συμπληρώνονται τριάμισι χρόνια από τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΟΥ.

Στη μνήμη της, οι γονείς της Κώστας και Μαρία πρόσφεραν 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

* * *

Φωτ.

Στις 20 Γενάρη, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μου ο αξέχαστος σύντροφος της ζωής μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Η σύζυγος Σοφία Ζέρβα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδερφού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Νέας Ιωνίας.

Κώστας Κουντούρης

  • Επίσης στη μνήμη του Σταύρου Κουντούρη και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο ανιψιός του Σπύρος Κουντούρης προσφέρει 15.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΕΛΑΣ, οικοδόμος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο οποίος πάλεψε ακούραστα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού.

Την Κυριακή, 28 Γενάρη, στις 9.00 π.μ., στους Αγίους Πάντες, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πύργου.

Η γυναίκα του Ευθυμία

Τα αδέρφια του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ ΚΩΤΣΟΚΟΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942. Εφηβος εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα. Στην Κατοχή πήρε το δρόμο του ηρωικού, αλλά και δύσκολου αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Για την αντιστασιακή δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, πιάστηκε και πέρασε 16 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Παρέμεινε, όμως, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ζωή πρόσφερε στη μνήμη του 40.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ταμπάχανων Πάτρας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΥΔΗ, που πέθανε πιστή στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και εξορίστηκε, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ πρόσφεραν στην ΚΟΒ Μακρακώμης 65.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των πατριωτών, από το Βύρωνα και τη Νέα Ελβετία, που έπεσαν στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, η Ευαγγελία Σλάβδα πρόσφερε στο Παράρτημα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ 30.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΜΑΡΙΝΟΥ ΞΑΓΟΡΑΡΗ, αγωνιστή της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Η γυναίκα του Κανέλλα Ξαγοράρη

* * *

Ο Βασίλης Καραμπάτσος, μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων, προσφέρει 100.000 δρχ. στο Παράρτημα, στη μνήμη των αγωνιστών της περιοχής, οι οποίοι έπεσαν πολεμώντας τους κατακτητές, καθώς και στη μνήμη όσων έφυγαν από τη ζωή σε περίοδο ειρήνης.

* * *

Στη μνήμη των συναγωνιστών μου, μαχητών του ΔΣΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΙΧΙΩΤΗ, ΑΝΑΓΩΝΗ ΜΠΙΡΤΣΙΑ, ΗΛΙΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΡΔΑ, ΤΑΚΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΡΕΤΣΟΥ (Κωστούλα), ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Τζάκι» Περιστερίου.

Σταύρος Δημητρέλης

* * *

Ενα γενναίο, γελαστό κορίτσι έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες μέρες. Η φίλη μας ΦΡΑΓΚΙΣΚΗ Σεβαστιάδου - ΓΑΡΓΑΛΑ, εικοσάχρονη τότε στα πέτρινα χρόνια της εξορίας, μας άφησε αθόρυβα. Τη θυμάμαι, ψηλή, όμορφη, φινετσάτη και αισιόδοξη πάντα, να παίρνει ολόψυχα μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του στρατοπέδου.

Θυμάμαι τις ώρες του καλοκαιριάτικου μεσημεριού, να καθόμαστε κάτω από τις ελιές του Τρίκκερι, φοιτήτριες τότε και οι δυο μας, και να ξεδιπλώνουμε τα μελλοντικά μας όνειρα.

Η ζωή μάς χώρισε, κι απ' τα όνειρά μας, πολύ λίγα πήραν σάρκα και οστά. Σε εκείνη, όμως, η μοίρα δε στάθηκε αγαθή στα τελευταία της χρόνια.

Τα χτυπήματα ήρθαν απανωτά. Πάλεψε με το κεφάλι ψηλά μέχρι το τέλος, ώσπου δεν άντεξε και λύγισε.

Θυμάμαι τα βράδια που σκαρφαλώναμε στα βράχια του νησιού και τραγουδούσαμε με τη χορωδία μας, σκορπώντας τη γαλήνη στις χαροκαμένες μανάδες.

Αυτή τη γαλήνη εύχομαι ολόψυχα να συναντήσεις εκεί που πας, καλή μου φίλη Φραγκίσκη.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ.

Κούλα Βουλγαράκη - Κάιλα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ