Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο δικαστήριο προσέφυγε ο «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στον Ομιλο, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας Π. Χριστοδουλίδου

Τον γνώριμο αντεργατικό δρόμο της προσφυγής στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχτεί η 48ωρη απεργία, που κήρυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους στα έντυπα του «ΠΗΓΑΣΟΥ», παράνομη, ακολούθησε η εργοδοσία, το αίτημα της οποίας έγινε δεκτό χτες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, έγινε με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης δημοσιογράφου συνδικαλίστριας Πόπης Χριστοδουλίδου, εκλεγμένη στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, με το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την περασμένη Παρασκευή.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της απεργίας την περασμένη Παρασκευή. Η εργοδοσία τούς κοινοποίησε επιστολή με την οποία χαρακτήριζε την κηρυχθείσα απεργία ...παράνομη.

Χτες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας (η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα), δεν κυκλοφόρησαν η οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» και η αθλητική «Goal News», ενώ με απεργοσπαστικό μηχανισμό κυκλοφόρησε με θέματα «ψυγείου» το «Εθνος». Στο μεταξύ, από νωρίς τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις «περιφρουρώντας» την απεργία τους. Στο πλευρό των απεργών δημοσιογράφων βρέθηκαν και εργαζόμενοι από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

Ο Φ. Μπόμπολας ...διέρρευσε ότι θα κλείσει το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» και στη συνέχεια θα ανοίξει τα έντυπα με το μισό προσωπικό, θα βάλει «λουκέτο» στην «Ημερησία», η οποία θα κυκλοφορεί ηλεκτρονικά και με έντυπη μορφή μόνο Σάββατο, ενώ θα ενοικιάσει τον τίτλο του «Goal News».

Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας το αιτιολογικό ότι η Πόπη Χριστοδουλίδου είναι ...αντιπαραγωγική, προχώρησε στην απόλυσή της μετά από 24 χρόνια δουλειάς στην εφημερίδα «Εθνος». Στην πραγματικότητα η εργαζόμενη πάλευε μαζί με τους συναδέλφους της και στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας, που σε αυτή τη φάση είναι να περάσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και για τη συνεπή αγωνιστική της δράση τιμωρήθηκε από την εργοδοσία, ώστε να τρομοκρατηθούν και να υποταχθούν οι άλλοι εργαζόμενοι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ